- hirdetés -

A Táncsics gimi csapatai közül a fiúk bejutottak az országos döntőbe.

Véget értek a IV. korcsoportos Diákolimpia országos elődöntői, melyek küzdelmeiben pályára léptek a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont (TMKIT) fiú és lány kézilabdázói is.

A lányok a megyei döntőben nagyon szoros mérkőzésen maradtak alul a békéscsabai „Közgé” ellen. A rendes játékidő döntetlen eredményt hozott. A hetes-párbajban a csabaiak nem hibáztak, míg a mieink kihagytak egy büntetőt, így a második helyen jutottak az országos elődöntőbe, ahol Debrecenben játszhattak a „Loki” juniorjaival, a budapesti Kölcsey és a nyíregyházi Kölcsey Gimnázium csapataival. A táncsicsos lányok a harmadik helyen végeztek az országos elődöntőn, így nem kvalifikálták magukat a döntőre.

Eredmények:

TMKIT – Debrecen Csokonai 16 -21.

A 3. helyért TMKIT – Nyíregyháza Kölcsey 42 – 11.

A csapat tagjai: Ádász Diána, Szaszkó Szabina, Kónya Kinga, Zvolenszky Nóra, Szöllősi Dalma, Dancsó Dalma, Farkas Kitty, Molnár Beatrix, Horváth Dorina, Kránitz Gréta, Czombos Alíz, Bene Viktória, Ulmann Bernadett, Antal Dorina, Balogh Vanessza. Edző: Marton Richárd.

A Táncsics fiú csapata számára jobban sikerült a küzdelemsorozat. A megyei döntőben a békési, Szegedi Kis István Ref. Gimnázium gárdáját győzték le.

Az országos elődöntőn szintén sikerült egy nagynevű ellenféllel összeakadni. Az egri Neumann János Gimnázium csapata mellett ellenfél volt a szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Szakközépiskola.( Ez utóbbi együttes 90%-ban megegyezik a PICK Szeged junior csapatával.) Az orosházi srácok nagy szívvel és nagy akarással játszva, szoros, izgalmas mérkőzésen egygólos győzelmet arattak a szegediek ellen(24-23), majd könnyed, magabiztos játékkal, 49-15-re elgázolták az egrieket. Ezzel a teljesítménnyel a Táncsics bejutott a Gyöngyösön, január 25-27-én rendezendő országos döntőbe, ahol az ország legjobb nyolc csapata méri össze erejét.

A csapat tagjai: Benák Krisztián, Bencze László, Botás Zoltán, Csernák Erhárd, Kiss Ádám, Kónya Balázs, solt, Nagy Attila, Nagy Erik, Pámer Tamás, Sebestyén Ákos, Zsigmond Gergely, Jancsó Nándor, Bagdi Balázs, Wágner Mihály, Ginder Attila.
Edző: Marton Richárd.

A Táncsics gimi ezúton mond köszönetet, a jó szereplésben nagy szerepet vállaló női és férfi kézilabda kluboknak a segítségért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.