- hirdetés -

Az 5. helyen telel a Rákóczi Vasas megyei I. osztályú labdarúgó csapata, ami túlnyomórészt helyi, illetve helyi kötődésű játékosokból áll. Többen évek óta együtt játszanak, ezért a csapategység lehet a siker egyik titka.

– Lehet, hogy maximalista vagyok, de vegyes érzéseim vannak az ötödik hellyel kapcsolatban. A csapat elérte a bajnokság elején felvázolt minimális célt, az első ötben vagyunk. Ugyanakkor van némi hiányérzetem, ugyanis a sarkadi és a dévaványai mérkőzésünkön elvesztett pontok miatt csúsztunk le a dobogóról – kezdte értékelését Polyák László edző.

A tréner hozzátette, egyénileg nem szeret a nyilvánosság előtt senkit sem kiemelni illetve elmarasztalni, ennek az öltöző a helye.

Polyák László elégedett, de ennél is jobb eredményt akar (Archív fotó: Melega Krisztián)

– Most azonban kivételt teszek, mert Debreceni Pétert mindenképpen ki kell emelnem. Játékával, küzdeni tudásával kimagaslott a mezőnyből. Jó teljesítményt nyújtott Pardi László, Ludányi Péter, Németh Gábor és amikor a pályán volt, Baranyai Béla. Kellemes meglepetést jelentett a fiatal Fehér László szereplése és hozzáállása. A többi játékosra sem lehetett panaszom, hiszen akik játéklehetőséghez jutottak, igyekeztek élni vele. Óriási veszteség volt számunkra Elekes Károly kiesése, ő sérülés miatt több mérkőzésen hiányzott.

A megye I-es csapat már január nyolcadikán munkához lát, a korai kezdést a korai bajnoki rajt indokolja.
– Március elejére minél jobb formában kell lennünk, hiszen az idényt az osztály egyik legjobb csapatával, a Csabacsűddel kezdjük hazai környezetben. Túl nagy változások nem várhatók a keretben. Távozási szándékát senki nem jelezte, ellenben néhány játékosra mindenképpen szükségünk lesz, miután több fiatal távozott egyetemi tanulmányok miatt, négyen pedig tartósan sérültek. Az érkezők nagy valószínűséggel most is helyi felnőtt és utánpótláskorú labdarúgók lesznek – fogalmazott Polyák László.

A Rákóczi Vasas felkészülési mérkőzéseinek tervezete:

Január 30. Hódmezővásárhely – Rákóczi Vasas 18 óra (Hódmezővásárhely)
Február 2. Bcs.Jamina – Rákóczi Vasas 9 óra (Bcs.)
Február 5. Rákóczi Vasas – OMTK-ULE U19 18 óra (Mátrai salak)
Február 9. Rákóczi Vasas –Csongrád 11 óra (Rákóczitelep)
Február 13. Csorvás – Rákóczi Vasas 11 óra (Csorvás)
Február 16. Kondoros – Rákóczi Vasas 11 óra (Kondoros)
Február 20. OFC – Rákóczi Vasas 18 óra (Mátrai salak)
Február 23. Makó – Rákóczi Vasas 11 óra (Makó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.