- hirdetés -

Január 2-ával zökkenőmentesen kezdte meg működését az Orosházi Járási Hivatal.

Feladata a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása. Az orosházi hivatal illetékességi területéhez tartozó 8 település: Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós, székhelye: Orosháza.

A járási hivatal 8 település, mintegy 54 ezer ember ügyintézését látja el. Nagyszénáson és Tótkomlóson kirendeltséget működtetnek, máshol az önkormányzatok épületeiben, települési ügysegédi szolgálat keretében látják el a feladatokat, annak érdekében, hogy az ügyfeleik továbbra is helyben intézhessék ügyeiket, egyelőre a lakosság által megszokott, ismert ügyfélfogadási időben. A járási hivatal Orosházán a Szabadság tér 3. szám alatti épületben található. Ha valaki nem tudja, hogy elintézendő ügyével hová forduljon, érdeklődjön elérhetőségeinken, telefonon, vagy személyesen a járási hivatalban.

– A járási hivatal a törzshivatalból és a megyei kormányhivatal szakigazgatási szerveinek helyi szerveiből áll – mutatja be a hivatalt Lustyikné dr. Papp Anikó, az új vezető. – A törzshivatalon belül az okmányirodai osztály látja el a személy- és lakcímnyilvántartással, útlevél-, közlekedésigazgatással kapcsolatos feladatokat. A hatósági ügyek között legjelentősebbek az egyes szociális ellátások ügyei: alanyi jogon járó ápolási díj, illetve közgyógyellátás, az időskorúak járadéka, és az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása. Ezen kívül egyes vízügyi, kommunális, védelmi igazgatási, környezet- és természetvédelmi feladatokkal is foglalkoznak, valamint a szabálysértési hatósági ügyekben is eljárnak. Szakigazgatási szervként a munkaügyi kirendeltség, földhivatal, népegészségügyi intézet, gyámhivatal, illetve az állategészségügyi és élelmiszerellenőrző szakigazgatási szerv tartozik hozzánk – sorolta a hivatalvezető.

Elérhetőségek

Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatala
Orosháza, Szabadság tér 3. Pf.:5
Telefonszám: 68/414-043
Fax: 68/416-955
E-mail: oroshaza.jaras@bekes.gov.hu

Ügyfélfogadás: hétfőn és szerdán 8-12, és 12.30-16 óráig, kedden és csütörtökön 8-12 óráig, pénteken 8-10 óráig.

Tájékozódhatsz a járási hivatalok honlapján is, az orosházi információkért ide klikkelj. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.