- hirdetés -

Az Orosháza FC NB II-es labdarúgó csapata a 4. helyen telel. A játékosok december elseje óta megérdemelt pihenőjüket töltik, hogy aztán január 8-án újult erővel vágjanak neki a tavaszi felkészülésnek.

A bajnokság folytatása március 2-án kezdődik, csapatunk az Újpest B otthonába látogat. Restály György ügyvezető és Major László edző értékelte az őszi szereplést.

– A csapat elérte célját, a negyedik helyezéssel az első ötben vagyunk, ami a következő évi versenykiírás szerint biztos részvételt jelent az egycsoportos bajnokságra – kezdte értékelését Restály György ügyvezető.
– Természetesen maradt hiányérzetem, elsősorban a Putnok elleni hazai vereség és a szegedi illetve a Balmazújváros ellen elhullajtott pontok miatt. Nagyon szoros a mezőny, egy-két vereséggel nagyot lehet zuhanni. Azzal engedtem pihenőre a fiúkat, hogy tanuljanak a hibákból és becsüljék meg jelenlegi helyzetüket, ami erőt adhat a folytatáshoz. Játékost nem küldünk el a télen, de egy-két poszton erősítésre lehet számítani – összegzett az ügyvezető.

Tavasszal is cél az első 5 hely egyike

Major László (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az őszi teljesítménnyel elégedettek lehetünk, hiszen hét győzelemmel és két döntetlennel, valamint hat vereséggel sikerült huszonhárom pontot gyűjtenünk – emelte ki Major László edző. – Mivel nagyon sok hasonló játékerővel rendelkező csapat szerepel a bajnokságban, így gyakoriak a keresztbeverések. Úgy érzem, mi erőn felül teljesítettünk, hiszen nálunk lényegesen jobb anyagi helyzetben lévő klubokat tudtunk megelőzni, mint például a Nyíregyházát, Ceglédet, Szegedet, Szolnokot. A támadójátékot forszíroztuk, ezt bizonyítja, hogy az őszi első Békéscsaba után mi lőttük a legtöbb gólt, huszonnyolcat.

– A pontvesztések miatt nekem is hiányérzetem maradt. Egyénileg a keret minden tagjával elégedett voltam, amikor lehetőséget kaptak a játékosok, akkor mindenki igyekezett helyt állni. A védelemből külön kiemelném a rutinos Futaki Krisztiánt, aki jól fogta össze a többieket, miként sokat hozzátett a csapat teljesítményéhez a szerb légiós, Nemanja Milenkovic is, ő védő létére négy gólt szerzett. Kiemelném még a csoport őszi gólkirályát, Bernát Pétert, csatárunk kilencszer volt eredményes. Dicséretet érdemel a tizennyolc esztendős támadó, Tóth Dániel is, aki öt alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

Az NB II keleti csoportjának válogatottjában két orosházi szerepelt, a kapus Molnár Tamás és Tóth Dániel. A csapat január 8-án kezdi meg a munkát a tavaszi idényre. A felkészülés során a környékbeli NB-s együttesek mellett (Békéscsaba, Szeged, Mórahalom) szeretnének román és szerb csapatokkal is megmérkőzni.
– Nagyon nehéz tavasz elé nézünk, a sorsolásunk sem lesz könnyű, de ha az őszi teljesítményt meg tudjuk ismételni, benne lehetünk az első ötben – zárta bizakodva nyilatkozatát Major László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.