- hirdetés -

Egyre több prémium libamáj konzervet vásárolnak, és az ORSI termékcsaládot is be kívánják vezetni az orosz illetve a kínai piacon.

A közelmúltban a moszkvai bejegyzésű Dream Foods Kft tulajdonosa járt Orosházán a Merian Foods Kft-nél. A két cég között kapcsolat 2011-ben indult, amikor közöttük létrejött egy kizárólagos értékesítési szerződés Oroszország területére vonatkozóan.
– Az orosz partner alapvetően a Rex Ciborum prémium minőségű termékcsaládot vásárolja, rajtuk keresztül jutnak be az orosházi termékek az orosz piacra – mondta Elekes Lajos, a Merian ügyvezetője. Az orosházi baromfifeldolgozó cég vezetője kiemelte, a prémium termékek mellett az ORSI termékcsaládot is be kívánják vezetni Oroszországban.

– Nemrégiben kaptuk meg az orosz élelmiszer beviteli engedélyt, ami megnyitotta előttünk ezt a hatalmas piacot. Teljesen új terepen mozgunk, ez a partner cég építik ki nekünk a kapcsolatokat és a vevőkört. Eddig közel 2,5 tonna árut vittek ki, ami talán nem tűnik nagy mennyiségnek, de az éves 20 tonnás libamájkonzerv értékesítési mennyiségben ez jelentős tétel – fogalmazott Elekes.

A moszkvai GUM áruházban kóstoltatták az orosházi libamájat (Fotó: Merian)

Az orosz partner az elmúlt időszakban különböző élelmiszeripari kiállításokon mutatta be az orosházi termékeket. Ennek egyik legnagyobb eredménye, hogy a moszkvai GUM luxusáruházba bekerült a Rex Ciborum termékcsalád, ahol a napokban a vásárlók is kóstolhatták az orosházi libamájat.
– Oroszországban még kevesen ismerik ezeket a termékeket, viszont ahol sikerült bemutatnunk, meggyőzte a vevőket a minőség – mondta el kérdésünkre Mihail Szergejevics.

– Az ilyen jellegű libamáj ínyencségeket eddig főleg Franciaországból szállították az orosz piacra, de az már tisztán látszik, hogy a magyar termékek is nyújtanak olyan minőséget, ami meggyőzi az egyébként nagy igényű orosz vásárlókat – fogalmazott az orosz üzletember.

Hozzátette, mostani látogatásának oka, hogy a már ismert libamáj konzervek mellett a magyar piacon nagyon népszerű ORSI termékekből is vigyen hazájába. A jövőben ezeket a termékeket azonban nem csak az orosz, hanem a távol-keleti piacokon is szeretnék bevezetni. Ennek első jele, hogy a héten az első libamáj konzerv szállítmány el is indult Kínába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.