- hirdetés -

A labdarúgó utánpótlás klub legnagyobbjai egyre jobban összeszoknak.

Az OMTK-ULE 1913 Utánpótlás Labdarúgó Egyesület U19-es csapatának az edzőjét, Füredi Jánost kértük az őszi forduló után rövid értékelésre.

– Felkészülésünket a nyári munkák és a sérülések nehezítették, de a heti öt edzést a játékosok nagy fegyelemmel és intenzitással végezték. Az edzőmérkőzések és az edzések alapján szerettem volna, ha kiderül, ki játszik az NB-s, illetve a megyei bajnokságban. Ez csak terv maradt, mert munka miatt (Mátyus, Gerhát, Gáspár), iskola miatt (Suta, Tóth G., Gáspár, Gerhát,), sérülések miatt (Bajkán, Curpás, Gelegonya, Szabó, Tóth L.,), illetve lustaság, buli miatt (Greman) nem lehetett külön venni a keretet. A bajnokságokban minden játékos felkészültségének megfelelő játékidőt kapott. Az ősz folyamán egyébként 110 edzést tartottam, a látogatottság 85 százalékos volt – fogalmazott Füredi.

Az NB-s bajnokságban mérkőzésről mérkőzésre fejlődött a társaság taktikai felkészültsége.
– Nálunk előrébb tartó csapatok ellen is szoros, gyengébbek ellen sima mérkőzéseket játszottunk. A legjobb teljesítményt Könyves, Füredi, Albert, Papp, Gulyás, Kiss, Gerda nyújtotta. Az őszi mérkőzésen 24 játékos szerepelt. A megyei bajnokság mérkőzései edzésnek, vagy még annak se feleltek meg, komoly meccset ritkán játszottunk. Ebben a bajnokságban mindenki szerepet kapott. Itt Szemenyei, Szivák, Kormányos teljesítménye kiemelkedő. A fiatalok sokat fejlődtek, az idősebbek példát mutattak, a jobb játékosok felvállalták a vezető szerepet, és ez alapozta meg az őszt. Tavasszal szeretnék igazolni játékosokat, és még nagyobb versenyhelyzetet teremteni a posztokon.

A mérkőzések számokban

Rákóczi Vasas: I. hely, 15 mérkőzésből 13 győzelem, 1 döntetlen, egy vereség.
Góllövők: Szivák László (21), Kormányos Kristóf (10), Kránitz Krisztián (8), Füredi Szabolcs (6), Kiss Máté (6), Szemenyei Valentin (4), Mátyus Róbert (3), Sajti Bálint (2), Suta Máté (2), Szabó Bence (2), Gerda Viktor, Gerhát Ádám, Greman László, Köteles Ádám, Pintér Norbert, Tóth László (1).

OMTK-ULE:  VI. hely, 13 mérkőzésből 5 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség.
Góllövők: Szivák László (8), Tóth Dániel (3), Füredi Szabolcs, Gáspár Mihály, Kormányos Kristóf, Könyves László, Kránitz Krisztián (2), Gulyás János, Kiss Máté, Papp Roland, Szemenyei Valentin, Tóth László (1)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.