- hirdetés -

Harmadik alkalommal gyűltek össze a rákóczitelepiek egy közös ünneplésre.

Rákóczitelepen korábban fenyőünnep néven futott a rendezvény, a hagyomány megmaradt, csak az elnevezés változott Telepi adventre. Az ötlet Botos Attilától és feleségétől ered, szerettek volna egy olyan alkalmat az ünnepvárás időszakában, amikor együtt lehetnek az itt élők. Az eltelt évek alatt nagyon népszerű lett a rendezvény, december 7-én délután ismét sokan összegyűltek a Közösségi Ház előtt.

Idén sem maradt el az ünnepség egyik legfontosabb kelléke a több méteres fenyőfa, amit a Szarvas büfé ajánlott fel. A díszeket az ovisok és szüleik készítették, majd ők is öltöztették ünneplőbe a fát, ami a műsor kezdetére fényárban úszott a városüzemeltetés jóvoltából. A rendezvény éke volt az adventi koszorú is, amit Fritz Bernadett készített.

Laczki János evangélikus lelkész és Dr. Laurinyecz Mihály esperes plébános ökumenikus áhítata után Sóki Dóra és Sóki Bernadett közös előadása következett, amit a telepi ovisok dalaikkal tovább színesítettek, végül Béres Enikő és tanítványai, a Star-let műsora következett, hamisítatlan karácsonyi hangulatot varázsolva a térre.

A rendezvényről a Mikulás sem hiányozhatott, aki a téren összegyűlt gyermekeknek szaloncukor helyett most müzliszeletet osztogatott. Sőt a szülőknek is adott, akik közül többen meglepődve vették át a finomságot – nem gondolták, hogy őket is megajándékozza a nagyszakállú. A hidegre fordult időjárás ellenére sokan vágytak a közös ünneplésre, a meghitt hangulatú estén szép számmal összegyűlt Rákóczitelep apraja-nagyja.

Botos Attilától megtudtuk, hamarosan megalakul a Rákóczitelep Fejlődéséért elnevezésű civil szervezet, melynek célja, hogy hasonló közösségépítő alkalmakat szervezzenek majd az itt élőknek.

A szervezők köszönik a támogatóknak a rendezvény lebonyolításához nyújtott nagylelkű segítségüket – nélkülük nem jöhetett volna létre a közös ünneplés. Az eseményről december 11-én, az Orosházi Városi Televízióban láthattok rövid összefoglalót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.