- hirdetés -

Az elmúlt időszak értékelése mellett a jövő évi rendezvények is napirendre kerültek az Orosháza és Térsége Gazdakör elnökségi értekezletén.

Sikeres voltak a gazdakör idei rendezvényei. A gazdabál, az Orosházi Hagyományok, Ízek Verseny és az aratóünnep több ezer embert mozgatott meg, a nemzetközi gazdatalálkozón és a sertésstratégia konferencián pedig a termelőket érintő legégetőbb kérdésekről egyeztettek – hangzott el a gazdaköri értekezleten.

– Tovább folytatódott a határon túli kapcsolatok építése is. Közös pályázat keretében készítjük el a Kárpát-medencei térség gasztronómiai hagyományainak felmérését a turisztikai lehetőségek tükrében. Mindez 2013 elején kézikönyvként jelenik meg, magyar és román nyelven – mondta el Horváth József gazdaköri elnök. Hozzátette, fontos kérdés a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara megalakulása, illetve az új földforgalmazási és üzemszabályozási törvény, melyről a parlament jelenleg is tárgyal.

A gazdaköri egyeztetésen 2013 első hónapjainak programjairól is döntött az elnökség. Megtudtuk, január 26-án az emléktábla-koszorúzás után a művelődési központban tartják a gazdabált. Február 23-án a Táncsics gimnázium tornacsarnoka és aulája ad teret az VII. Orosházi Hagyományok, Ízek Versenynek, melynek programjához várják a résztvevők jelentkezését. A rendezvény keretében a határon átnyúló pályázat partnertalálkozóját is megtartják. A tavaszi munka kezdetéig több fórumot is szerveznek a gazdálkodók számára, és a tervek szerint a Kárpát-medencei Vidék- és Gazdaszervezetek Szövetségének alakuló ülése is Orosházán lesz, várhatóan április első felében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.