- hirdetés -

A szolgáltató január 6-ig nem kapcsolja ki az áramot a tartozó ügyfeleknél. Így a téli szünetben, az ünnepek alatt nekik sem kell nélkülözni a villamosenergia-szolgáltatást.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben kifejtik, mint felelős villamosenergia-szolgáltató a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében az ünnepi időszakban az idei évben is kikapcsolási moratóriumot hirdet.

Ennek alapján 2012. december 20. és 2013. január 6. között azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolják ki az áramot, akiknek számlatartozásuk van. Így a téli szünetben, az ünnepek alatt nekik sem kell nélkülözni a villamosenergia-szolgáltatást. A kikapcsolások szüneteltetése kizárólag az EDF DÉMÁSZ lakossági ügyfeleire vonatkozik. A védett ünnepi időszakot követően az EDF DÉMÁSZ továbbra is több lehetőséget ajánl a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztók számára, hogy megelőzhető legyen az áramszolgáltatásból történő kikapcsolás.

Amennyiben az ügyfél szociálisan rászorult a Társaság felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét. Évente egyszer – meghatározott feltételek mellett – lehetőség van részletfizetési kedvezményre is. A türelmi idő nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre és azokra sem, akik más energiakereskedővel szerződtek. Esetükben a Társaság ebben az időszakban is a hatályos szabályozás szerint jár el – áll a közleményben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.