- hirdetés -

Felére csökkenti villamosenergia-szükségletét egy uniós zöld beruházással a LET-NOS Ingatlanhasznosító Kft. nagyszénási telepe.

A nyertes projekt a „Villamosenergia-termelés napelemes rendszer segítségével” címet viseli, a Környezet és Energia Operatív Program részeként a KEOP-4.2.0/ A/11-2011-0349 számon van nyilvántartva. Az elnyert összeg: 17 millió 674 ezer Ft, amely a beruházás költségének 50%-át teszi ki. A kivitelezés ez év május 2-án kezdődött és november 15-én fejeződött be.

A nagyszénási telephely épületein immár napelemek sorakoznak (Fotó: Rajki Judit)

A beruházás során felépült egy 50 kW teljesítményű napelemes rendszer, amely 200 db 250 W-os napelemből áll. A rendszer évente kb. 65.000 kWh áramot állít elő, és ez kb. 30 tonna szén-dioxid-megtakarítást jelent (azaz 1 kilowattóra áram előállítása kb. fél kiló szén-dioxid-megtakarítást jelent). Az épületek tetején elhelyezett napelem rendszer teljesítménye megfelel egy hálózati méretű kiserőműnek.

A DÉMÁSZ egy megfelelő villanyóra felszerelésével engedélyezte a hálózatra csatlakozást, valamint az el nem fogyasztott áram visszatáplálását is.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.