- hirdetés -

Az orosházi utánpótlás focisták a játék öröméért rúgják a labdát – szép sikerrel.

Az MLSZ által szervezett OTP-MOL Bozsik-Programban is részt vesz az OMTK-ULE 1913 Utánpótlás Labdarúgó Egyesület az U11 (2002-03), az U9 (2004-05), és az U7 (2006-07) korosztályokban. Az eltelt félév eredményeiről küldött összefoglalót a klub.

– Korosztályonként 3 csapattal versenyezik egyesületünk OMTK-ULE, OFC és Rákóczi Vasas néven. Ősszel 3 fordulót rendeztek torna jelleggel, az eredmény másodlagos volt, az a fontos, hogy minél több gyerek érezzen rá a focizás örömére, kedvelje meg a rendszeres testmozgást, az edzők irányításával történő rendszeres edzéseket – nyilatkozta az egyesület szakmai vezetője, Polyák László.

A három korosztály edzőjét rövid értékelésre kértük.

Kinyó Péter, a 2003-as születésű U10-es korosztály edzője:
– A Rákóczi Vasas SE utánpótlás csapatát adják a gyerekek, akik a Nagyszénás, Csorvás, Gádoros és Kondoros azonos korosztályos csapataival mérik össze az erejüket évi 6 alkalommal. Az MLSZ által szervezett tornán elsődleges szempont, hogy a folyamatos játéklehetőség és a labdarúgás megszerettetése kerüljön az első helyre. Csapatunk kitűnően helytállt és a már említett szellemiség jegyében lépett pályára az őszi idényben is.

Buza Barnabás edző így összegezte a 2005-ös születésű, U-8-as focisták szereplését:

Az U8-as játékosok meccset néznek (Fotó: Facebook)

– Az MLSZ által rendezett OTP Bozsik programon három hétfői napon vettünk részt. Egy-egy alkalommal öt meccset játszottunk, a gyerekek ezeken a meccseken jókedvűen és kötetlenül játszhattak, ami nagyban szolgálta fejlődésüket. Először Orosházán, hazai környezetben játszottunk, itt Kaszaper, Pusztaföldvár, Medgyesbodzás, Csanádapáca csapatai vettek részt. Ezeken a mérkőzéseken a játék volt a lényeg, nem a végeredmény. Második alkalommal Kaszaperen szerepeltünk, végül Medgyesbodzáson fejeztük be az őszt. A gyerekek lelkesen álltak a meccsekhez, a megbeszéltek szerint tudásuk legjavát adták.

Az U-7-es focisták csapatának az edzői értékelését Czollner Gábortól hallottuk:
– A legfiatalabb korosztályunk kis focistái a nyári focitáborok, illetve az óvodákban zajló toborzások eredményeképpen elég szép számban látogattak ki az edzésekre. Heti 3 alkalommal ismerkedhettek a labdarúgással. Akiknek megtetszett ez a sportág és rendszeresen részt vettek az edzéseken, azoknak természetesen elkészült az első igazolásuk, amellyel részt vehetnek a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt bajnokságokban. A focisták idei tornákon mutatott játéka biztató, egyre ügyesebbé válnak. A fejlődés jelei jól láthatók, ami örömmel tölti el a szülőket, az edzőt és a gyerekeket. Kiemelni nem szeretnék senkit, mivel úgy vélem, hogy ebben a korban még bárkiből lehet jó játékost faragni. A tehetség és a foci iránti szeretet mindenkiben ott van és ez a legfontosabb – összegzett Czollner Gábor.

Az U-7-es korosztály versenyeztetése az OTP-MOL Bozsik program keretein belül zajlik. 15×20 méteresen pályán, 2×1-es kapura, három a három ellen, 1×10 perc játékidővel mérhetik össze képességeiket a különböző egyesületek csapatai. A létszámra való tekintettel 3 különböző csapatot indított az ULE. Jelenleg 12 igazolt labdarúgó van ebben a korosztályban, csapatonként 4 fő, így biztosítják a lehető legtöbb játéklehetőséget mindenki számára.

Az OMTK-ULE 1913 csapatban játszik Anda Szilárd (2007), Dávid Kende (2007), Magony Sándor (2006), Sinka Napsugár (2006). Az Orosháza FC csapatának a tagja Bánki-Horváth Péter (2006), Bárdos Botond (2006), Csizmadia Szabolcs (2006), Pál Norbert (2006). A Rákóczi Vasas Se csapatát alkotja Balla Balázs István (2007), Fejes Ádám (2006), Szemenyei Balázs (2006), Varga Gergő (2006).
Akik még nem rendelkeznek igazolással, de a korosztályhoz tartoznak: Bánki-Horváth Gergely (2008), Pipis Zsombor (2008), Göblyös Bendegúz (2007), Zanócz Noel (2007). A létszám hétről hétre bővül, ami nagyon ígéretes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.