- hirdetés -

Sajtókonferenciát tartott a minisztérium a közigazgatási rendszer átalakításáról.

A megyei és helyi sajtó képviselői a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium meghívására Budapestre látogattak. A keddi sajtókonferencián Szabó Erika, a minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára kiemelte, a járási hivatalok kialakításának célja, hogy az állampolgárok egyszerűbben és gyorsabban intézhessék ügyeiket. Október 31-ig országosan 2760 önkormányzattal állapodtak meg a fővárosi és megyei kormánymegbízottak, a napokban pedig Szolnokon köszöntötték a kormányablakok ötszázezredik ügyfelét. Szabó Erika kiemelte, a január elsejével felálló járási hivatalok után 2013 végére megnyílnak a kormányablakok, országosan mintegy 300. A kormányablakok munkatársaihoz több mint 2000 ügyben fordulhatnak majd az ügyfelek.

Közigazgatásról sajtósoknak a Károlyi-Csekonics Rezidencián

A területi közigazgatás átalakítása kapcsán Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kiemelte, 2013 végére a kormányablakok megtízszerezésével az egyablakos eljárás révén átláthatóbbá, hatékonyabbá válik az államigazgatási ügyek intézése.

A rendezvényen regionális szekciókon kérdeztek az újságírók az adott régióban a közigazgatási átalakítása terén tett lépésekről. Erdős Norbert Békés megyei kormánymegbízott elmondta, az átszervezések országos szinten 10 milliárd forintos megtakarítást eredményeztek, Békés megyében 2010 és 2011 között 1 milliárdos megtakarítást értek el az intézmények racionalizálásával.

Kapcsolódó írásainkért klikkelj.

Békés megyében 9 járást alakítottak ki, az orosházi járás 54 ezer ember ellátásáért felel majd, 8 település tartozik ide, a székhely Orosháza. Az orosházi járási hivatalt a volt Pártházban alakítják ki, vezetőjét várhatóan december közepén nevezik ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.