- hirdetés -

Totális támadófocit játszott a telepi csapat a Gyomaendrőd ellen, meg is lett az eredménye.

Orosháza Rákóczi Vasas – Gyomaendrődi FC 3 – 2 (2 – 1)

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, 250 néző
Vezette: Samu László (Bartucz, Szöllősi)

Rákóczi: Lévai – Boros, Ludányi, Fehér, Pardi, Gulyás R. (Pásztor 46.), Buza, Mazán (Gulyás J. 83.), Barnyai, Dávid, Kánya (Gerda 88.)
Vezetőedző: Polyák László

Gyomaendrőd: Káda – Mracskó (Nagy 73.), Takács, Ollé, Rácz, Farkasinszki (Tanács 79.), Toldi, Molnár, Kárászi, Kéri.
Vezetőedző: Zsíros György

Különböző okokból négy hiányzó volt a hazai csapatban, többségük védő, így Polyák mester 4 védővel és 6 támadóval indult a csatába.

Ezért már a meccs elején világos volt, hogy a Rákóczi hazai pályán támadófocit fog játszani. Rögtön kezdeményezően is léptek fel, irányították a játékot.

Ennek a 28. percben meg is lett az eredménye. Baranyai Béla a jobb összekötő helyéről, 22 méterről engedett el egy szabadrúgást, a labdát eltekerte a sorfal mellett, ami a kapus mellett a bal alsóba vágódott 1-0.

A gól újabb lendületet adott a csapatnak, tovább támadtunk. A 41. percben a saját kapunktól indított támadásban a labdát a baloldalon egyérintővel vitték fel a srácok, majd a középre érkezett beadásból Buza Barnabás 12 méterről – amolyan Panenkasan – átemelte a kapus felett a hosszúba a játékszert 2-0.

De gyorsan jött a válasz is: a vendégeknél a jobb szélről érkező beadásra védőink későn reagáltak, így Kéri Roland két lépésről passzolhatta a labdát a jobb alsóba 2-1.

Behódolt a pirosmezes ellenfél a Rákóczi előtt (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőre úgy jött ki a Rákóczi, hogy rövid idő alatt lerendezi a meccset. Alig 10 perc alatt 8 támadást vezetett a csapat, amiből legalább 2 gólt is rúghattunk volna, de valami mindig hibázott a végén. És ahogy az lenni szokott, az ellenfél talált egy gólt. Az 54. percben védelmünknek egymás után háromszor sem sikerült rendesen felszabadítani, így nagy kavarodás után újra Kéri Roland talált a szinte üres kapuba 5 méterről 2-2.

Nem törtek össze a mieink, továbbra is irányítottuk a játékot. A 65. percben Boros Bálint bal oldalt felfutott, majd gondolt egyet, és 35 méterről beadott. A lefelé vágódó labda elé tökéletes ütemben érkezett a középhátvéd Dávid Zsolt, és mielőtt földet ért volna a játékszer, csodás megoldással átfejelte azt a kifutó kapus felett 3-2.

A hátralévő 25 percben tovább rohamozott a Rákóczi, de gólt már nem tudott rúgni. A meccs krónikájához tartozik, hogy a 90. percben az egyébként kiválóan játszó Baranyait egy szabálytalanság után, második sárgával kiállította a játékvezető.

Polyák László: – Meglátszott, hogy most rendelkezésemre álltak olyan támadók, akikkel lehet jól játszani. Három szép gólt lőttünk ami jó, de hátul volt néhány buta hiba a kapott gólok előtt. Lőhettünk volna még többet, de elégedett vagyok a csapattal, a lényeg a 3 pont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.