- hirdetés -

Az orosházi járási tankerület igazgatója Szűts Gézáné lett. A 198 tankerületi igazgató pénteken tett ünnepélyes esküt Budapesten.

Pályázat útján választották ki a 198 tankerület vezetőjét, a posztot elnyerőket október 31-én értesítették, hivatalossá és nyilvánossá azonban csak pénteki kinevezésük után vált a lista.

Szűts Gézáné

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntését követően az igazgatók november 9-én esküt is tettek a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében. Az orosházi tankerület igazgatói állását határozatlan idejű kinevezéssel Szűts Gézáné, az orosházi önkormányzat irodavezetője nyerte el.

Mint arról már többször írtunk, január 1-jétől az iskolák állami fenntartásba kerülnek. A fenntartói feladatok koordinálása a központi és területi szervekből álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ feladata lesz. A területi szervezeti egységek a járási tankerületek és megyeközponti tankerületek, ezeket vezetik a most kinevezett igazgatók. Az önkormányzatok feladata jövőre a működtetés lesz.

A tankerületi igazgatók listáját ide kattintva nézheted meg.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a Magyar Távirati Irodának a kinevezés napján úgy nyilatkozott, hogy a tanév során csoportot, osztályt nem lehet átszervezni, megszüntetni, s az iskolák érdemi munkáját (egyebek mellett a tantárgyfelosztást, az órarendet, a csengetési rendet és a tanulmányi kirándulásokat) nem érinti majd az átadás-átvétel, amiből „a gyerekek és a szülők semmit nem fognak megérezni” – idézte az MTI. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a tankerületi igazgatók a következő két hónapban a frissen megalkotott jogszabályok és egy jelenleg is az Országgyűlés által tárgyalt törvényjavaslat mentén átalakítják a köznevelési rendszert a január 1-jétől bekövetkező állami feladatellátásra, utána pedig ezt irányítják majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.