- hirdetés -

A bíró két 11-est és egy lesgólt adott a fővárosi csapatnak, Major László edzőt pedig a lelátóra küldte. A Vasas végül hatot rúgott nekünk, amire csak hárommal tudtunk válaszolni. 

Vasas – Orosháza FC 6 – 3 (2 – 1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, Budapest, Illovszky Stadion. 600 néző.
Vezette: Böcskei B. ( Kiss B., Kulman T.)

Vasas: Szatmári  Görgényi, Nikolov, Deyvison (Mundi 64. perc), Szilágyi P. – Thiago, P.Romao (Salem 55. perc), Dos Santos, Katona M. – Simek (Braga 66. perc), Ferkó Á.
Vezetőedző: Szapor Gábor

Orosháza: Molnár – Szűcs, Futaki, Milenkovic, Szabó N. – Ács L., Kerekes, Varga R. (Juhász N. 78. perc), Végh A. –Tóth D. (Szabó T. 81. perc), Bernáth (Petrovic 85. perc)
Edző: Major László.

Az egykoron szebb napokat látott Fáy utcában lassan gyülekeztek a szurkolók az NB II Keleti csoport 12. fordulójának záró mérkőzősére. A villanyfényes összecsapáson az angyalföldiek a hagyományos piros-kék szerelésben, az OFC a támogatók által vásárolt világoskék mezben, fehér nadrágban lépett pályára.

A 15. percben szöglet utáni kavarodást követően Varga átölelte Deyvison, aki azonnal a földre huppant, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a balra mozduló Molnár mellett Nikolov a kapu közepébe bombázta, 1-0.

38. perc: Szilágyi tört a 16-oson belülre, majd eldobta magát. A játékvezető az orosháziak meglepetésére újabb büntetőt ítélt. Nikolov ezúttal a kapu jobb oldalába vágta a labdát, 2-0.

A 44. percben Végh Ariel baloldali szabadrúgását Varga R. csúsztatta fejjel a hálóba, 2-1.

A gól után Major László odaszólt játékosainak, „ti is essetek el a 16-oson belül”. Erre a játékvezető az orosházi trénert elküldte a kispadtól a lelátóra.

A második félidő elején a 46. percben kényszerítő végén Szilágyi rúgta a labdát 12 méterről a bal alsó sarokba, 3-1.

Az 56. percben Végh Ariel 17 méteres szabadrúgásból csavarta a labdát a hosszú alsóba, 3-2.

Egy perc múlva Szilágyi lépett ki lesgyanús helyzetben, és gurított a hosszúba, 4-2.

A 64. percben Deyvison kicselezte az egész védelmet, majd önzetlenül Szilágyi elé gurított, aki 2 méterről az üres kapuba passzolt, 5-2.

A 89. percben Mundi kényszerítő után 15 méterről a hosszú sarokba lőtt, 6-2.

A 90. percben Szabó Tamás átadását Szabó Norbert lőtte 10 méterről a léc alá, 6-3.

Csapatunkat megfogta a két büntető utáni gól, a kispadról úgy tűnt, hogy ajándékba kapta őket a Vasas. Innentől futottunk az eredmény után, hajtottunk és jól is játszottunk, de 3-2-es állásnál a lesgól végleg megpecsételte a sorsunkat. Ezzel az OFC a szoros mezőnyben a hatodik helyen áll a tabellán 18 ponttal.

Szapor Gábor: – Jó játékkal sikerült győznünk egy rendkívül fegyelmezett, szervezett csapat ellen.

Major László: – Ha mi is kapunk két ilyen 11-est és egy lesgólt, akkor fordított eredmény is születhetett volna.

Az OFC november 10-én, szombaton 13.30 órakor fogadja hazai pályán a sereghajtó Kazincbarcikát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.