- hirdetés -

A bölcsőde felújítása miatt 100 m3-es tüzivíz tározót építtet a város. A tartályok már a helyükön vannak.

Az önkormányzat sikeresen pályázott a Zöldfa utcai bölcsőde felújítására, a munkák már el is kezdődtek. Azonban a tűzvédelmi szakhatóság csak úgy adott hozzájárulást az építési engedély kiadásához, ha az új szabályoknak megfelelően, 200 méteren belül tüzivíz tározót építenek. A bölcsődei pályázatnak nem volt része ez a tározó, mivel az nem közvetlenül kapcsolódik a felújításhoz. De mivel az előírás szerint meg kellett építeni, így az önkormányzat saját forrásból különítette el az ehhez szükséges 6 millió forintot.

− Az előírás szerint 100 m3-es tározót kellett létesíteni. Erre a legmegfelelőbb helyszín az önkormányzat tulajdonában lévő családsegítő szolgálat épületének udvara – mondta el Karsai Sándor műszaki projektmenedzser.

Daru emeli be a második tartályt (Fotó: Melega Krisztián)

A tartályokat október végén emelték be daruval a helyükre, ahol rögzítették az előre kialakított beton gerendákhoz.
− Takarékossági okokból 2 db 50 m3-es acél tartályt süllyesztettek a föld alá, amit csővezetékkel kötöttek össze. A tartályokat feltöltötték vízzel, ezzel megkezdődött a nyomáspróba. Ha nem szivárognak, akkor földdel betemetik, így egy dombszerű felépítmény létesül. A kivitelező Iványi Építőmester Kft a következő napokban egy szabványos vízkivételi helyet alakít ki, és kiépíti a megfelelő felvonulási területet, hogy a tűzoltók gépjárműve gyorsan és biztonságosan tudja megközelíteni a tározót – ismertette a részleteket Karsai Sándor.

Az új tüzivíz tározó nem csak a bölcsődét látja el baj esetén vízzel, hanem a városrész biztonságát is növeli, hiszen bármilyen épület oltáshoz igénybe veheti a tűzoltóság. Az építkezés végén a családsegítő udvarát rendezik, és a dombbal együtt újrafüvesítik. A tározót várhatóan november végére üzembe is helyezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.