- hirdetés -

Az előzetes hírekkel ellentétben nem lesz zártkapus a megyei NB II-es focirangadó. Az orosházi edző győzelmet vár csapatától.

Az NB II-es labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában a 11. forduló mérkőzéseit rendezik a hétvégén. A megyei klubok szombaton egymás ellen mérkőznek a Mátrai Stadionban.

Örömteli hír a szurkolóknak, hogy a szerdai rendőrségi pályabejárás eredményesnek bizonyult, így az OFC közönség előtt mérkőzik meg a Békéscsabai Előre csapatával. Az OFC elnöke, Restály György korábban elmondta, tavasszal volt az Orosháza-Békéscsaba meccsen incidens, azóta a lila-fehérek kiemelt minősítést kaptak, így viszont az orosházi pálya nem alkalmas a meccs nézők előtti megrendezésére. A rendőrség korábban ahhoz kötötte az engedélyt, hogy a klub több ponton megerősíti a lelátók biztonságát és egyéb javításokat is végrehajt a stadionban.

Restály György elmondta, hogy a hatóság kéréseit sikerült teljesíteni, az érintett szakaszokon megerősítették vagy megemelték a kerítéseket. Az ügyvezető hozzátette, hogy az Orosházi Rendőrkapitányság illetékesei szerdán és csütörtökön is tartottak pályabejárást, mindent rendben találtak, így engedélyezték a nézők beengedését a rangadóra. A hazai drukkerek a lelátón, míg a vendégszurkolók tribünnel szemközti állóhelyi részen tekinthetik meg a találkozót.

Győzelemre játszik az OFC

A mérkőzés előtt csapatunk edzőjét, Major Lászlót kértük rövid esélylatolgatásra.

– Mit vár a mérkőzéstől?

Major László a 3 pontért küldi pályára csapatát (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Azt szeretném, hogy sok orosházi és környékbeli szurkoló előtt egy jó mérkőzést játsszunk, annyi különbséggel, hogy a nyíregyházi mérkőzéssel ellentétben eredményesek is legyünk!

– Hátráltatta-e valami a heti felkészülést?

-Sajnos a korai sötétedés behatárolja edzéslehetőségeinket. Ennek ellenére örömmel mondhatom, hogy nincs sérültünk és eltiltott játékosunk.

– Mivel motiválta a héten a játékosokat?

– Ha egy játékost a megyei rangadó előtt motiválni kell, akkor ott nagy baj van. Öt-hat játékosunk megfordult az ellenfél csapatában, ez kellő motivációt kell, hogy adjon.A tabellán elfoglalt helyünk is bizonyítja, hogy egységes csapatunk van, ami önbizalmat adhat a játékosok számára.

A tervezett csapat : Molnár ( Bordás ) – Szűcs D., Milenkovic (Szabó A.), Futaki, Kerepeczki ( Szabó N. ) – Ács L. ( Varga R.), Kerekes, Ondrejó ( Petrovic ), Végh A. ( Juhász N.) – Tóth D. ( Lupsa ), Bernáth ( Szabó T.)

Csabai oldalon Dajka László vezetőedző a fociextra.gportal.hu oldalnak nyilatkozott:

– A hétvégi mérkőzésről annyit, hogy mindenki tudja: álljon bárhol is a tabellán a két csapat, az egymás elleni összecsapások mindig különlegesek. Én már-már úgy érzem, hogy egyesek túlzottan fontosnak próbálják beállítani, miközben ennek a meccsnek a győztese is csak három pontot kap. Jelen pillanatban az OFC jól szerepel és jó csapata van, éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok, de természetesen győztesen szeretnénk lejönni a pályáról.

A Békéscsaba várható csapata: Máthé — Mészáros, Makra., Botis, Juhász Gy. — Raducu, Varga N.,Pozsár, Randelovic — Obot, Majoros

A találkozó október 27-én, 14.30 órakor kezdődik. A mérkőzés játékvezetője Szőts Gergely, asszisztensek: Galán R. és Szvetnyik B.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.