- hirdetés -

A polgármester személyesen tárgyalt a katolikus püspökkel az Eötvös iskola gyermekétkeztetési ügyében. Megállapodás nem született, így a város lépéseket tesz.

Az elmúlt hónapokban többször foglalkoztunk már az Eötvös katolikus iskola gyermekétkeztetési ügyével. Mint ismert, az iskola vezetése az évnyitón jelentette be, hogy változtat az addigi rendszeren, és csak azoknak ad napi háromszori térítésmentes vagy kedvezményes étkeztetést, akik rászorulóként ezt külön igénylik.

Ezt az eljárást vitatta az MSZP-s Füvesi Sándor, aki szerint törvényi kötelezettség a rászoruló gyerekeknek a napi három étkeztetést automatikusan, ingyenesen biztosítani. A szocialista képviselő az ügyben az ombudsmanhoz fordult, aki a személyes érintettséget nem valószínűsítette, ezért a képviselő beadványának vizsgálatát hatásköri hiány miatt nem rendelte el, viszont hivatalból vizsgálatot indított.

A témában dr. Dancsó József polgármester korábban levelet írt a katolikus iskola fenntartójának, amire a püspökség egy hónap múlva válaszolt. A polgármester csütörtökön délután személyesen tárgyalt Kiss Rigó László szeged–csanádi megyés püspökkel. A tárgyalás után telefonon értük el a városvezetőt, aki kérdésünkre elmondta, közeledtek az álláspontok, de megállapodás nem született, így a város lépéseket tesz az ügyben.

− Ahogy korábban is fogalmaztam, ez jogtechnikai kérdés. Az iskola most is biztosítja a gyerekek napi háromszori étkeztetését, egyetlen gyermek sem éhezik. Az iskola szerint az étkezéseket csak azok kapják ingyen, akik ezt külön igénylik, álláspontunk szerint azonban ezt nem felmérés alapján, hanem automatikusan, a törvény által előírt módon kell biztosítani minden rászorulónak. Az eltérő jogi értelmezést meg kell vizsgáltatni, ezért a megyei kormányhivatalhoz fordulunk állásfoglalásért. Erről tájékoztattam a püspök urat, aki tudomásul vette ezt a döntést – mondta a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.