- hirdetés -

Az NB I/B-s juniorok kapkodtak, így kikaptak. Magabiztosan győztek viszont az NB II-es juniorok és a serdülők.

Az elmúlt 2 hétben az ONKC utánpótlás csapatai több meccset is játszottak. Lássuk, milyen eredményekkel.

NB I/B junior: a sok hiba vereséget okozott

Az NB I/B-s junior bajnokság negyedik fordulójában nyolcgólos vereséget szenvedtünk hazai pályán a Kispesttől. Az első tíz percet leszámítva végig a vendégek játéka dominált, amihez a védekezés határozatlansága is nagyban hozzájárult.

Orosházi NKC – Kispesti NKK 28-36 (10-16)

Pásztor István: – Az átlövőteljesítményünk ismét gyenge volt, a technikai hibáink száma pedig sok. A védekezésünk nem volt elég határozott és így nehéz meccset nyerni.

További részletek ide kattintva.

NB II junior: továbbra is veretlenül

Megőrizte veretlenségét az NB II-es junior együttes. A lányok a Békéscsaba csapatát fogadták, akiket szoros első félidő után végül nagy különbséggel sikerült legyőzniük.

Orosházi NKC – Békéscsabai ENK SE 41-21 (16-13)

A Békéscsaba csupán a 4. percben vezetett 1-2-re, a folytatásban átvette az irányítást az ONKC, a vendégek rendre csak szabálytalanul tudták megállítani a lendületes orosházi támadásokat, de a kapkodó játék miatt nem tudtunk ellépni az ellenféltől.

A második félidő első felében azonban javultak a támadások, így a 36. percre 10 gól lett a különbség, (29-19). Az eredményes támadójátékhoz kemény védekezés és jó kapusteljesítmény párosult, a Békéscsaba játéka pedig teljesen széthullott, így a találkozó végére megérdemelten alakult ki a 20 gólos különbség.

Marton Richárd: – Az első félidő változatos volt, bár úgy érzem, ott is a mi dominanciánk domborodott ki, a második félidő 10. percétől azonban maximálisan a mi akaratunk érvényesült. Stabil kapusteljesítményeket és szenzációs védekezést láttunk, még hat az öt ellen is meg tudtuk oldani, amit elképzeltem. Úgy gondolom, ennek volt köszönhető, és megérdemelt is ez a nagy különbségű győzelem a végén. Le a kalappal mindenki előtt.

A meccsről bővebben itt olvashattok.

OSB: kiütöttük a Csorvást

Az OSB alapszakaszának második körében a Csorvás csapatával mérkőztek meg az Orosháza NKC lányai, ahol magabiztosan nyertek.

Csorvási SK – Orosházi NKC 8-43 (3-17)

A bírók nem érkeztek meg a meccsre, végül a két csapat megállapodása értelmében Nagy Ferenc, az OFKSE utánpótlás edzője fújta a sípot. Ezen a meccsen is az első perctől fogva az ONKC akarata érvényesült. Bár a lányok talán kevesebb lelkesedéssel és valamivel több hibával játszottak, mint az előző fordulóban, az Orosháza és a Csorvás csapata közötti különbség így is hamar kiütközött. Az első játékrészben a gólerősen kézilabdázó Antal Dorina vezényletével elhúztak, majd a második félidőben még tovább növelték az előnyüket, elsősorban a jól küzdő Zvolenszky Nóra és a szemfüles Szűcs Dalma találatainak köszönhetően, de minden játékos dícséretet érdemel.

Marton Richárd: – Sokat tudtuk gyakorolni a védekezést és az erre épülő gyors lerohanásokat is. Nagyon jól sikerült a második félidőben a rendezetlen védelem elleni támadás, több olyan akciót láttam a mérkőzésen, ami biztató a jövőre nézve, bízom benne, hogy így fogunk tudni játszani az elkövetkező mérkőzéseken is.

Még több infó és képek itt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.