- hirdetés -

A magyar-román közös programokban orosháziak is részt vesznek.

Félidejénél tart a HURO elnevezésű magyar-román határmenti együttműködés, melynek keretében négy megye hagyományos és különleges élelmiszereit, termékeit, az ezekhez kapcsolódó rendezvényeket, illetve vendéglátóhelyeket rendszerezik a résztvevő szervezetek.

Az elmúlt héten Hódmezővásárhelyen partnertalálkozón értékelték a résztvevők az eddigi eredményeket. Csongrád megyéből bemutatkoztak a kistermelők bio- és ökotermékeikkel, majd tájékoztató hangzott el a falusi turizmus kínálta lehetőségekről.

Békés megyéből az Orosházi Gazdakör tartott bemutatót. Az Arany Patkó Csárda töltött káposztát kínált, Tóth Bálint pedig a híres orosházi csiramáléval ismertette meg a látogatókat.

Az orosházi kenyér, a Merian orosházi libamáj konzervjei, a békési kisüsti gyümölcspálinka, a csabai és a gyulai kolbász is szerepelt a bemutatón. A vendéglátóhelyek közül a Fehér Hattyú Panzió és Étterem, valamint az Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia központ öregbítette az orosházi vendéglátás jó hírét. A gyopárosi élmény- és gyógyfürdőt, mint turisztikai lehetőséget mutatták be a szakmai közönség előtt.

A jövő hónapban Aradon, majd Temesváron kerül sor partnertalálkozóra. A projekt honlapja: www.federto.eu

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.