- hirdetés -

Kivívta a II. osztályban való indulás jogát az orosházi csapat, a városi teniszklub legfiatalabb versenyzői is kiváló eredményekkel tértek haza.

A városi teniszklub OB III. osztályban szereplő csapata bravúros győzelmeket aratva elérte történetének legjobb eredményét. Megnyerte a 2012-es bajnokságot, ezzel kivívta a II. osztályban való indulás jogát. A tavaszi fordulók után is első helyen állt a csapat, holtversenyben a Gyulával, de ősszel majdnem hibátlan teljesítményt produkálva, megszerezte a bajnoki címet.

Őszi eredmények:
OVTK – TSZSK Gyula 5:4
Szentes – OVTK 3:6
Szeged VTK – OVTK 0-9
Szeghalom-Gyomaendrőd – OVTK 6-3
Szarvas TK – OVTK 2-7

Végeredmény:
1. Orosháza VTK
2. TSZSK Gyula
3. Szeghalom-Gyomaendrőd
4. Szeged VTK
5. Szarvas TK
6. Szentes TK.
Az orosházi csapat tagjai: Németh István, Dán Zsolt, Dr. Szula Attila, Bagosi Zsolt, Nagy Gyevi Dávid, Tóth László, Baudermann Attila, Rétes Zoltán, Tóth Tamás.

Utánpótlás sikerek

Több megmérettetésről is kiváló eredménnyel tértek haza a városi teniszklub legfiatalabb versenyzői. A 9 éves Andrékó Roland Mezőberényben lett korosztályának bajnoka, Juhos Tibor Kecskemétről a régiós bajnoki címet hozta el a 12 évesek korosztályában, míg Orosházán, a KAZSZER kupán a 2. helyet szerezte meg. Lehoczky Anna szintén 2. lett a lány 12 évesek között.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hódmezővásárhelyen a régiós mesterversenyt, melyre három OVTK versenyző is indulási jogot szerzett. Juhos Tibor a 12 éves fiúk mezőnyében fantasztikus játékkal, 4 mérkőzést nyerve, megszerezte a 2012. évi régiós bajnoki címet. Lehoczky Anna a lányoknál nagyon érett játékot bemutatva az értékes 2. helyet érte el, míg Dán Zsolt a 16 éveseknél 4. lett.

A többnyire 14-16 éves fiúkból és szüleikből álló csapat a megyei felnőtt bajnokságban játszott az 5- 9. helyért. Az alsóházi rájátszásban már nem talált legyőzőre a csapat, így sikerült megszerezni az értékes 5. helyet.

Eredmények:
OVTK II. – Gyula II. 6:3
Szarvas II. – OVTK II. 3-6
OVTK II. – Békés 7-2
OVTK II. – Szeghalom 5-4

A csapat tagjai: Tóth Tamás, ifj. Németh István, Antali Balázs, Miklós László, Juhos Tamás, Zacsok Balázs, Jankov Ákos, Jankov István, Kristofóri Balázs, Nagyházi Márk, Nagyházi Sándor, Pipis László, Turák Róbert, Juhos Tibor.
Németh István edzőtől megtudtuk, a jövő évi cél az első négybe kerülés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.