- hirdetés -

A végjátékban bukta el a meccset a női kézicsapat a Kispest ellen.

Orosházi NKC – Kispest NKK 34 – 37 (17 – 17)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 500 néző
Vezette: Bujdosó, Mihály 

Orosháza: FODOR – Ravasz M. 4, Gerzsényi 4, RAFFAI-SUCH 5, Kránitz A. 2, SZÁSZ 8, ELHARDT 7. Csere: Terenyi (kapus) Domokos 1, Fazekas, Kovács B. 1, Ulmann, Dancsó D. 2, Molnár, Gregus, Farkas
Edző: Pásztor István

A Kispest legjobb dobója: Rosinszki 13

Kiállítások: 12 perc ill 6 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 7/4

Mintegy 40 kispesti szurkoló érkezett Orosházára, és hangos kórusukkal megteremtették az alaphangulatot a csarnokban. A meccs két gyors hazai góllal kezdődött. Nagyon agresszív és kissé nyitott pesti védelem jellemezte az első perceket, de mit sem törődött ezzel a nagyszerűen játszó orosházi csapat, és lőtte a gólokat. A 7. percben 5-3-nál már ébresztőt kiáltott a kispesti tábor. Elléptünk a félidő közepére 4 góllal, erre jöttek nálunk a kiállítások és hetesek, így felzárkózott a vendégcsapat. Óriási csata, remek játék folyt a pályán, nem lehetett ebben a periódusban megjósolni, hogy ki lesz a meccs győztese. A 20. percben 11-11-nél egyenlített a fővárosi alakulat, ekkor időt kért Pásztor edző. Ez jót tett a társaságnak, mert a 25, percben ismét vezettünk (15-13). Nagyon jó meccset látott a közönség, a félidő utolsó 5 percében az NB I-ből i ismert kapus, Hoffmann Kitti bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy döntetlen legyen a félidő.

Ahogy a csapat, úgy Elhardt Edina is jól játszott, de ez nem volt elég a győzelemhez (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészt emberhátrányban kezdtük, de így is gólt lőttünk. Sőt, elhúztunk 3 góllal (40. perc 25-22). Itt jött egy rövidzárlat: kapufa, rossz indítás, labdaeladás és gyorsan kaptunk 4 gólt (45. perc 27-28.). Az utolsó 15 percben a Kispest teljesen kinyitotta a védelmet, de ez csak időlegesen okozott zavart a hazai támadásokban. Állandóan változott a mérkőzés képe, hol elment a vendégcsapat 2 góllal, amit kiegyenlítettünk, majd kezdődött ugyanez előröl. Az 50. perctől a támadásaink nem voltak elég hatékonyak, sok hiba csúszott be, amit az ellenfél könyörtelenül büntetett lerohanásokkal. Az 57. percben Pásztor István 30-34-nél időt kért. Ez megint dobott a csapaton, de az utolsó percnek így is kétgólos hátrányból vágtunk neki. Ebből a kapkodásból a pestiek jöttek ki jobban, így alakult ki a vendég győzelem.

Pásztor István: – Ennyi technikai hibával, ilyen ellenfél ellen nem lehet nyerni. Most már láttam a csapaton azt, amit szeretnék, ha ez 60 percig megy, akkor leszünk jók.

Béki Nagy Bertalan: – Értékes győzelmet szereztünk egy nagyon jó csapat ellen, akik szintén megküzdöttek ma, de többet hibáztak, mint mi. Minden tiszteletem az övéké.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.