- hirdetés -

Szoros meccset játszottak a kézis fiúk idegenben, de nem sikerült pontot hozniuk.

Csurgó KK – Orosházi FKSE Linamar 22 – 20 (13 – 10)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Csurgó, 700 néző
Vezette: Tomecsko, Unyatinszki

Csurgó: WISZOMIRSKI – MISS 6 (1), CIFRA 4, SZÖLLŐSI SZ. 5, Vadkerti G. 2, Kedzo, Nagy T. Csere: Pallag, Balogh (kapusok), Grebenár, Országh, Oláh G. 1, Borsos, Simon 1, Széles 1 (1), Herbert.
Edző: Imre Vilmos.

Orosháza: SZABÓ P. – Balda 1, Bali 3, Holpert 1, MAZICS 3, BAJUSZ S. 4 (1), Kanyó Á. 3. Csere: Herjeczki, Pajkó (kapusok), Raffai, Berta, MORVA 5, Lászlai, Benmiloud, Marics, Macskáski.
Edző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 8 perc ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 2/1.

Füzesi mester nem nevezhette a sérüléssel bajlódó Goran Dukicot és Harsányi Viktort, így két alapember hiányzott az orosházi csapatból.

Nyitott védelemmel kezdte csapatunk a játékot, már az elején felvettük a kesztyűt a jó erőkből álló Csurgó otthonában. Ennek okán kiegyenlített volt a játék, az 5. percben 2-2, a 10. percben 4-4 volt az állás. Agresszív védekezés jellemezte a meccset mindkét oldalon, a támadások sokszor elakadtak a falban vagy a kapusokban. A 15. perctől azonban elkezdték kiszórni játékosainkat a bírók, így egyre magabiztosabb lett a hazai csapat. Jellemző adat, hogy az első félidőben mi 8 percet játszottunk emberhátrányban, míg a hazaiaknál egy kiállítás sem volt. Így csak arra volt erőnk, hogy tartsuk a 2-3 gólos hátrányt és ne engedjük jobban ellépni a vendéglátókat.

A második félidőben még jobban összekapta magát az egyébként harcosan játszó csapatunk, de egyszerűen nem tudtunk közelebb jönni, mindig volt közte 2 gól (45. perc 17-15, 50. perc 19-17). A játékvezetők továbbra is a Csurgó javára ítélték meg a kétes szituációkat, így tulajdonképpen esélyünk sem volt arra, hogy utolérjük az ellenfelet, pedig mindent megtettek ezért a srácok a pályán. A végjátékban a hazaiak nagyon jól védekeztek, kikényszerítették, hogy a passzív határáig játsszuk a támadásokat, így nem tudtunk egyenlíteni sem.

Imre Vilmos: – Nagyon örülünk a 2 pontnak.

Füzesi Ferenc: – A véleményes ítéletek miatt még szorosabb meccset is játszhattunk volna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.