- hirdetés -

Ha az Orosháza FC nem teljesíti a rendőrség feltételeit, a megyei rangadót is üres lelátók előtt játszhatják. A klubelnök bizakodik.

Egyelőre úgy tűnik, zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg október 27-én az Orosháza FC-Békéscsaba 1912 Előre SE labdarúgó-mérkőzést – írja a Beol.hu. A megyei hírportál információi szerint az NB II-es megyei rangadó kiemelt biztonsági kockázatú minősítést kapott – a hírek szerint a békéscsabai szurkolótábor miatt – a rendőrségtől. A Magyar Labdarúgó-szövetségnél a lap érdeklődésére azonban elmondták, úgy tudják, az összecsapás  normál biztonsági kockázatú
– A sportlétesítményeket a hatóságok és különböző szervek együtt ellenőrzik. Utána döntenek, hogy a stadionban megfelelőek-e az infrastrukturális feltételek, a személy- és vagyonvédelmi eszközök, és megrendezhető-e az adott meccs. Az NB II-es mérkőzések alaphangon nem tartoznak ide, tehát nem kell a minősítést meghatározni. Csak akkor, ha problémák merültek fel az elmúlt egy évben, a várható nézőszám indokolná a lépést, vagy olyan információk állnak rendelkezésre, melyek komoly kockázatokat rejtenek magukban, veszélyeztetik tehát a személy- és vagyonbiztonságot – mondták az MLSZ-nél.

Az OFC elnöke, Restály György elmondta, tavasszal volt az Orosháza-Békéscsaba meccsen incidens, azóta a lila-fehérek kiemelt minősítést kaptak, így viszont az orosházi pálya nem alkalmas a meccs nézők előtti megrendezésére. A múlt heti OFC-Diósgyőr meccs is zárt kapus volt, így bevétel sem volt a jegyekből. Restály György szerint ez nem volt számottevő, de a Békéscsaba elleni meccs esetében ez már 600 ezer forint is lehet.

Idén tavasszal volt gond a békéscsabai drukkerekkel, ezért a szigor (klikk a képre) Archív fotók: Melega Krisztián

A megyei hírportálnak Restály elmondta, egyeztettek a rendőrséggel, hogy mik a feltételei a nyitott kapus meccsnek. Az elnök elmondta: több beruházást kell elvégezni a stadionban, például meg kell erősíteni a kerítést. Készít egy költségelemzést, mennyiből lehet megoldani. Utána egyeztet Dancsó József polgármesterrel, ugyanis a pálya az önkormányzat tulajdona, forrás mellett engedély is kell a munkához. Eredménynek értékelte, hogy engedményt kapott az egylet a rendőrségtől, mely szerinte nem megoldhatatlan feltételeket támasztott, persze, van pénzügyi vonzata.
– Nyolcvan százalék, hogy sikerül megoldani a feladatot, és nézők előtt rendezik meg a meccset. Kedden már biztosabbat mondhatok – tette hozzá Restály György.

Gera Imre, a békéscsabai klubot működtető zrt. igazgatósági tagja elmondta, a pályacsere lehetősége is szóba került, de erről egyelőre nincs szó- olvasható a Beol.hu írásában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.