- hirdetés -

Sikeres rajtot vettek a kézilabdás lányok az NB II junior bajnokságában.

Az 1997-es orosházi fiatalok szombaton ott folytatták, ahol a szerda délutáni OSB-mérkőzésen abbahagyták: első NB II-es junior találkozójukon meggyőző fölénnyel utasították maguk mögé aktuális ellenfelüket, az újonc Hódmezővásárhely együttesét.

Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC 8-35 (4-25)

NB II-es junior mérkőzés, Hódmezővásárhely, 95 néző.
Vezette: Szabó, Ubornyák.

Orosházi NKC: ZSEDÉNYI – Borgulya, BALOGH 10, BENE 2, Zvolenszky 6, Antal 3, MOLNÁR 6. Csere: SZASZKÓ (kapus), Szűcs 3, Dobos 1, Borbély 1, Takács 1, Szöllősi D. 1, Horváth 1.
Edző: Marton Richárd.

A Hódmezővásárhely legjobb dobói: Szabó, Forrai, Becsei, Jaksa 2-2.

Kiállítások: 8 perc ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.

A szokásos lendülettel kezdtek az orosházi lányok. A jól szervezett, kemény védekezés mellett nem sok babér termett a hazai lövőknek, míg az ONKC gyors indításgólokkal hamar jelentős előnyt szerzett (11. p. 1-9). A 20. perc táján egy kisebb megingást kihasználva egy percen belül kétszer is eredményes volt a vásárhelyi gárda, ám innentől a félidő végéig már érintetlen maradt az Orosháza hálója, míg a HLKC zsinórban 8 gólt kapott. Ebben a játékrészben elsősorban a nagy lövőkedvvel játszó Balogh Vanessza és a balkezes szélső, Molnár Imola jeleskedett a gólszerzésben.

Jól működött az orosházi védelem (Fotó: Zsedényi Péter)

A második félidő eleje gólínséges periódust hozott az orosházi lányok számára, 15 perc alatt csupán két-két gól esett mindkét oldalon. A hazai és a vendég csapat is számos ziccert hibázott, az ONKC a biztos vezetés tudatában engedett ki kicsit, a HLKC pedig a továbbra is jól teljesítő orosházi védelmet nem tudta hatástalanítani.

Az Orosházi NKC sikerrel vette az NB II-es junior bajnokság első akadályát, a nagy különbségű győzelem önbizalmat nyújthat a további találkozók eredményes teljesítéséhez.

Marton Richárd: – Az első félidei nagyon jó védekezés megalapozta az eredményt. Komolyabb mérkőzésre számítottam, azt hittem, hogy a vásárhelyi felnőtt csapatban szereplő bal átlövő és az irányító kislány is játszani fog ellenünk, de ennek ellenére nagyon keményen küzdöttek a lányok. Ahogyan az első és a második félidőben is védekeztünk, az nagyon tetszett, ebből lehet építkezni és jó támadásokat indítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.