- hirdetés -

Újfalussy István orosházi festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a művelődési központban.

A művész 80. születésnapja alkalmából rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitóját szeptember 21-én tartották.
– Minden érzelmét, minden gondolatát az ecseten keresztül a művész a vászonra viszi, és ezzel üzenetet közvetít – osztotta meg a közönséggel a megnyitón Pribék Endre művészettanár. – Ez a gondolatközvetítés nagyon messziről indult, Kárpátaljáról. Jó iskolája volt, mert festőművész tanára mindent elmondott neki, amit tudott. És István is így cselekszik, amit megtapasztalt és igaznak vall, átadja az embereknek, mert így tanítjuk egymást a jóra.

Újfalussy István minden ecsetvonásával üzenetet közvetít (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Újfalussy István dolgozott tanárként, de volt iskolaigazgató és járási tanácselnök is. 1995-től él Magyarországon, 1997 óta Orosházán. Munkái a világ számos pontján megtalálhatók, az USA-ban, Ukrajnában, Szlovákiában, Szerbiában és Németországban, illetve Magyarország több városában.

A művész életfilozófiáját is megosztotta a jelenlévőkkel.
– Az ember nagyobbá, mint az ember nem válhat, attól kevesebbé meg nem érdemes. 1999-től vagyok magyar állampolgár, és akkor azt mondtam, hogy nagy áldozatot hoztam azért, hogy magyar állampolgár lehessek, hiszen szülőföldemet hagytam ott. De hazát kaptam érte. És ez a szó, hogy haza én úgy érzem több, mint a szülőföld –  vallja a művész.

A tárlat október 17-ig tekinthető meg a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.