- hirdetés -

A Duna Arany Párlata versenyre 27 pálinkával nevezett az Orosházi Gazdakör.

A Szlovák Pálinka Lovagrend a hétvégén rendezte meg a Duna Arany Párlata nemzetközi pálinkaversenyt, melyre az Orosházi Gazdakör is hivatalos volt.

Városunkból Benkő Lajos, Makádi Vilmos és Káldi Antal vett részt a programon, melynek keretében több mint 300 pálinka került a zsűri elé, többek közt Szlovákiából, Szerbiából, Romániából és Magyarországról.

Az Orosházi Gazdakör összesen 27 gyümölcspálinkával nevezett a megmérettetésre, és igen szép eredményt ért el. 4 arany, 15 ezüst és 6 bronzdíjat kaptak pálinkáink.
– Második alkalommal rendezték meg a nemzetközi versenyt Komáromban. A hagyományos párlatok mellett igazi különlegességekkel is találkoztunk. Volt például sárgadinnye, naspolya, bodzapárlat is. A minőségi pálinkakészítés és pálinkafogyasztás népszerűsítése volt a szervezők célja, a mezőny most is kiegyenlített volt – tudtuk meg az Orosházi Gazdakör elnökétől, Horváth Józseftől.

A komáromi pálinkafesztivál keretében egy különleges eseménynek is részesei lehettek az orosháziak. Lovagi esküvőt tartottak a városházán, két pálinkalovag mondta ki a boldogító igent.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.