- hirdetés -

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. három megyében közel 1 millió lakosnak szolgáltat majd egészséges, tiszta ivóvizet.

Létrejött az ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt., a Békés Megyei Vízművek Zrt. jogutódja. Neve utal arra, hogy megyehatárokon átnyúló üzemeltetési feladatokat lát majd el. Szeptember 14-én Békéscsabán a sajtó nyilvánossága előtt Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megye víziközmű szolgáltatásban érdekelt politikusai, illetve víziközmű-szolgáltatói kinyilvánították kölcsönös egyetértésüket a régió lakosságának, önkormányzatainak víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos közös érdekére vonatkozóan.

"Továbbra is itthon vagyunk!"

Az elképzelések szerint ezt leginkább egy olyan együttműködés tudja szolgálni, amely az önkormányzatok minél szélesebb körű összefogására alapozottan a víziközmű-szolgáltatásban lévő kapacitások kielégítésével valósul meg. A tervek szerint az ALFÖLDVÍZ Zrt. az érintett három megyében közel 1 millió lakosnak szolgáltat majd egészséges, tiszta ivóvizet megbízható, magas műszaki színvonalon, és látja el a szennyvízszolgáltatást. Azokra a településekre nézve, ahol még nincs egyértelműen biztosítva a hosszú távú biztonságos víziközmű-szolgáltatás, az elkövetkezendő hónapokban, a több mint 200 önkormányzat, illetve érintett víziközmű-szolgáltatók minél szélesebb körű bevonásával kidolgozzák a részletes javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idei év elejétől hatályos víziközmű törvény szigorú feltételeket támaszt a víziközmű-szolgáltatókkal szemben, valamint az ágazati szereplők jelentős átrendeződését hozza magával, a szektorban működő közel 400 víziközmű cég ugyanis 30-40 körülire csökken. A nagy üzemméretben való működés kedvező hatással lehet a lakossági szolgáltatás árára és minőségére.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.