- hirdetés -

Mikor büntet a tűzvédelmi hatóság, tarthatunk-e virágot a társasház folyosóján? Szerdán fórum a tűzvédelemről.

A mentést akadályozhatják, életeket veszélyeztetnek a közlekedő folyosókon tárolt bútorok, kerékpárok. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglaltak betartására a biztonságos menekülés, az élet védelme miatt van szükség.

Bútorok, virágok – mindkettő gyakori látvány a társasházi folyosókon. Fontos azonban tudni, hogy erre is megvannak a szabályok, mert a társasházi folyosókon elhelyezett tárgyak tűz esetén életeket veszélyeztethetnek. Több esetben halálos áldozatot követelt hazánkban egy-egy rácsos ajtó, a menekülési utat elzáró tárgy, ezért is fontos tájékozódni a tűzvédelmi szabályokról.

Tűzvédelmi szabályok – a lakók védelme érdekében
(Archív fotó: Melega Krisztián)

Mit néz és mikor büntet a tűzvédelmi hatóság, mikor van tűzvédelmi szempontból biztonságban egy lakóközösség, tarthatunk-e virágot a társasház folyosóján, rácsot az ajtón? Számos kérdés merül fel a lakóközösségek tűzvédelme kapcsán.

– Minderre megvan a válasz: a társasházak tűzvédelmi kérdéseiről részletes tájékoztatással szolgálnak a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Orosházi Kirendeltségének munkatársai. A fórumot Orosháza önkormányzata kezdeményezésére tartják meg, hiszen a városháza rendkívül fontosnak tartja a lakosság biztonságát, a szankcionálás előtt pedig a tájékozódás lehetőségének megteremtését. Ezért szeptember 19-én, szerdán 17 órai kezdettel a jogszabályi változásokat ismertetik a szakemberek, de lesz lehetőség kötetlen beszélgetésre is – tudtuk meg a részleteket Vincze Tibor közbiztonsági referenstől.

A polgármesteri hivatal első emeleti nagytanácskozó termében tartandó fórumra minden közös képviselőt elvárnak, hogy rajtuk keresztül a társasházi közösségben élő lakókhoz eljussanak az alapvető tűzvédelmi ismeretek. A közös képviselők mellett valamennyi érdeklődőt várnak a fórumra. A tűzvédelmi hatóság a társasházak ellenőrzését folyamatosan végzi a lakóközösség biztonsága érdekében, Orosházán is folyamatos ellenőrzésekre kell majd számítani.

Az általános tűzvédelmi szabályokkal korábban már foglalkoztunk, ennél részletesebb tájékoztatásra számíthat minden érdeklődő a fórumon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.