- hirdetés -

A tervezettnek megfelelően haladnak a felújítási munkálatok az Orosház-Tótkomlós, illetve az Orosháza-Kaszaper közötti útszakaszokon.

Mint korábban megírtuk, a két utat 3,8 milliárd forintból újítják fel, várhatóan novemberre készülnek el a munkálatokkal. Az Orosháza-Tótkomlós útszakasz esetében 14,1 km útszakasz felújítása történik meg, a kaszaperi úton a nagybánhegyesi elágazástól az orosházi elágazásig pedig 18 km.

– A kaszaperi úton pályaszerkezet cseréből adódóan már csak egy helyen van jelzőlámpás váltakozó irányú korlátozás. Folyamatosan halad az aszfaltréteg újjáépítése, van, ahol a középső rétegnél tartanak a munkálatok, de van olyan szakasz is, ahol már a fölső, kopórétegnél. A padkarendezések mellett a buszöblök kialakítása is halad. Forgalomkorlátozásra a hetekben majd a kaszaperi körforgalom környékének felújításakor kell számolnia az arra közlekedőknek – tudtuk meg Virág Mihálytól, a Magyar Közút Békés megyei igazgatójától.

Az Orosháza-Tótkomlós útszakaszon is ütemterv szerint haladnak a munkálatok – emelte ki a szakember – folyamatosan haladnak a pályaszerkezetek cseréi, amint ezzel végeznek, a most kibontott részek visszaaszfaltozása következik. Ezen az útszakaszon előbbiekből adódóan jelenleg három részen van félpályás jelzőlámpás irányítás. Az út további szakaszain az aszfaltozási munkák a kaszaperi úthoz hasonló ütemezéssel folynak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.