- hirdetés -

Nagyszabású gálával nyitotta meg idei évadát a Békéscsabai Jókai Színház.

– A 2012/2013-as színházi évad az ötös szám jegyében telik majd: a Jókai Színház öt játszóhelyen működik, 55 ezer nézőt szeretne becsábítani előadásaira, valamint a tizenkettő új bemutató mellett öt színdarabot tart repertoáron. Az évad végén nagyon szeretnénk ötöst kapni a közönségtől – mondta el köszöntő beszédében Fekete Péter direktor.

Az Ötödik évadban sem feledkeznek meg a gyerekekről, számos mesejáték várja a legfiatalabbakat az elkövetkezendő egy esztendőben. November 30-án mutatják be az évad nagy történelmi drámáját, Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének színpadi változatát, melyet Seregi Zoltán rendező állít színpadra. Két ifjúsági színdarab is várja majd a fiatalokat decemberben és februárban Katkó Ferenc rendezésében: Csehov Leánykérés és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényéből készült színpadi adaptációja. Januárban egész estés mesedarabként Zalán Tibor Hetvenhét című zenés játékát mutatja be a teátrum.

Áprilisban két bemutatót is tart a Jókai: Greifenstein János A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét állítja színpadra, Shakespeare Lear királyát pedig a világhírű angol rendező, Michael Bogdanov modern feldolgozásban viszi színre a címszerepben Kovács Frigyessel, az előadás egyik főszerepében Dobó Katával. A díszlet- és jelmeztervező is Shakespeare hazájából érkezik majd. Ezt követően a szokásokhoz híven egy nagy zenés produkció zárja a színházi évet Fekete Péter rendezésében a Porondszínházban.

Az évad, amely számos érdekességet, örömteli pillanatot tartogat még a nézők számára a nyitógálával kezdetét vette. A próbák már intenzíven folynak, szeptember 28-án pedig Zágon István – Nóti Károly – Eisemann Mihály Hippolyt, a lakáj című darabjával indít a teátrum.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.