- hirdetés -

A londoni olimpia első magyar aranyérmese, Szilágyi Áron is sportolásra buzdít szeptember közepén Orosházán. A harmadik Nagy Sportágválasztón közel 30 sportággal ismerkedhetsz meg neves sportolók részvételével.

Közel négyezren próbáltak ki különböző sportágakat tavaly a Nagy Sportágválasztó orosházi rendezvényén. Idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők. Szeptember 14-15-én az országos program részeként Orosházán is megrendezik a Nagy Sportágválasztót. A város által támogatott program során közel 30 sportágból lehet választani a Táncsics Mihály Székhelyintézményben.

Szilágyi Áron (Fotó: MTI – Kollányi Péter)

– A rendezvény célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget biztosítani közel 30 sportág kipróbálására. Más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők és a résztvevők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz – emelte ki Patyi Gábor tanácsos.

A tervek szerint ismét lesz vizes medence, teret adva a kajak sportágnak, újra megjelennek a technikai sportok (rally), és idén először lovagolni is lehet. A küzdősportok és labdajátékok sem hiányoznak majd a Nagy Sportágválasztóról. Ami biztos, hogy a rendezvényen mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

– A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. Az Orosházi Nagy Sportágválasztón olimpikonok, élsportolók is részt vesznek, pénteken Szilágyi Áron a londoni olimpia első aranyérmes kardvívója látogat Orosházára a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület meghívására. Szintén pénteken érkezik Böczögő Dorina, a londoni ötkarikás játékok egyetlen orosházi résztvevője. És a lista folyamatosan bővül. – emelte ki Patyi Gábor.

A részletes programról és a neves sportolók személyéről, megjelenési időpontjairól a rendezvény honlapján is tájékozódhatsz. Az orosházi eseménynek pedig Facebook oldala is van, ahol folyamatosan olvashatod a tudnivalókat, és egyéb hasznos infókat.

A sportválasztó ingyenes, szeptember 14-én, pénteken 8-17 óráig, szeptember 15-én, szombaton 9-14 óráig válogathatsz a sportágak közül a Táncsics székhelyintézményben.

Íme a választék

Airsoft, aerobic, asztalitenisz, atlétika, birkózás, bosu, búvárúszás, ebmas kung fu, íjászat, judo, kajak, kerékpársport, kézilabda, kötélugrás, kyokushin karate, labdarúgás, lovaglás, modellezés, modern tánc, néptánc, ökölvívás, pohárrakó, rallysport, sakk, salsa, sárkányrepülés, spinning race, streetball, tenisz, torna, TRX, rope, vívás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.