- hirdetés -

Hétfőn becsengetnek, elkezdődik az új tanév. Az iskolák környékén ismét megnő a forgalom, a rendőrség fokozott óvatosságot kér.

A hétvégi tanévnyitókat követően hétfőn elkezdődik a 2012/2013-as tanév. Szeptember 3-ától így ismét jelentős forgalomra kell számítani az iskolák környékén, elsősorban a reggeli órákban. A rendőrség szakemberei az elmúlt hetekben felülvizsgálták az oktatási intézmények környékét közlekedésbiztonsági szempontból, szeptembertől pedig járőrök segítik a közlekedést, és munkába állnak a Zebrazsaruk is – tudtuk meg Kis Rozália rendőr főhadnagytól.

–  A nyár folyamán, júliusban és augusztusban közlekedésbiztonsági bejárás keretében felülvizsgáltuk az iskolák környezetét. A közlekedést akadályozó növényzetet levágták, az útburkolati jeleket átfestették. Indul a tanév, így fokozott figyelmet kérünk gyerekektől, szülőktől, közlekedőktől is – emelte ki az orosházi kapitányság munkatársa.

Hétfőtől a két frekventált helyen lévő intézménynél, a Székács és az Eötvös iskolánál reggel 7 és 8 óra között rendőrök járőröznek majd. Szeptemberben segítik a reggeli közlekedést, kiemelt figyelmet fordítva a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére. A Vörösmarty iskolánál reggelente munkába állnak a Zebrazsaruk. Ügyelnek arra, hogy a diákok a zebrákon keljenek át, és mindezt szabályosan is tegyék. Figyelnek a kerékpárral érkezőkre is.

–  A nyári hónapokban elszoktak a diákok a közlekedéstől. Kérjük a szülőket, ismételjék át a gyermekekkel a legfontosabb tudnivalókat, és figyeljenek ők is a szabályos közlekedésre. Szeptemberben az első osztályosok osztályfőnöki óra keretében kapnak majd hasznos tudnivalókat a gyalogos- és kerékpáros közlekedésről, és a felnőttek figyelmét is felhívjuk a szülői értekezleteken – emelte ki Kis Rozália.

A rendőrség tapasztalatai szerint a tanév első napjaiban figyelmetlenebbek a gyermekek, közlekedjünk fokozott óvatossággal. Augusztusban egyébként két gyermekbaleset történt az Orosházi Rendőr-kapitányság illetékességi területén. Az egyik eset Nagyszénáson volt, a Szabadság utcában egy gyermek kerékpárral nekihajtott egy autónak. Részleteket itt találtok. Orosházán a Tas utcán történt a baleset. Erről itt olvashattok. Mindkét gyermek könnyeben sérült.

Tanévnyitók

Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont (Székhely intézmény): szeptember 2. 17 óra
Vörösmarty tagintézmény: szeptember 2. 9 óra
Rákóczitelepi telephely: augusztus 31. 16 óra 30 perc
Czina Sándor Tagintézmény: augusztus 31. 18 óra
Kardoskúti tagintézmény: szeptember 2. 15 óra

Az Eötvös József katolikus iskola tanévnyitója augusztus 31-én, pénteken 17 órakor lesz az iskola sportcsarnokában.
A református iskolában a tanévnyitó ünnepélyt szeptember 2-án 18 órakor tartják az iskola udvarán.
A Székács evangélikus iskola tanévnyitó istentisztelete szeptember 2-án 10 órakor lesz a hagyományoknak megfelelően az evangélikus templomban.
A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi oktatási egységében szeptember 3-án 7.30-kor, az iskola udvarán tartják a tanévnyitót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.