- hirdetés -

Az elmúlt héten Olaszországban rendezett búvárúszó Európa-bajnokságon két orosházi sportoló is eredményesen szerepelt.

Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE versenyzője a 4×100 méteres női váltó tagjaként 3. helyen végzett, a 4×200 méteres női váltóban szintén 3. helyen ért célba. A 200 m uszonyos úszásban 5. helyet, a 100 m uszonyos úszásban 8. helyet, az 50 m uszonyos úszásban a 12. helyet szerezte meg.

A versenyzők hazaérkezésük után értékelték teljesítményüket.

Károlyi Csilla
Károlyi Csilla

-Nagyon örülök, hogy jól sikerült számomra az Európa-bajnokság , hiszen mindkét váltó számban új magyar csúcsot úszva a dobogóra állhattunk. Kiemelném a 4×100 méteres váltót, ami világjátékok szám és ez a 3. hely biztos kvalifikációt jelent a magyar váltó számára. (tagjai: Székely Lilla, Senánszky Petra, Debreczeni Hajnalka, Károlyi Csilla). 200 m-es uszonyos úszásban országos csúcsot úszva 5. helyezett lettem, ezzel kivívtam az egyéni részvételt is a világjátékokra (nem olimpiai sportágak olimpiája). Most egy kis pihenés következik, utána kezdődnek újra az edzések. Az ősszel még két hazai versenyen veszek részt. Célom, hogy jövő évben az egyéni számokban újra országos csúccsal még jobb eredményt érjek el a vb-n és a Kolumbiában megrendezésre kerülő világjátékokon . Ez már a harmadik világjátékon való részvételem lesz, aminek nagyon örülök és mindent megteszek a jó szereplésért -nyilatkozta az OrosCafénak Károlyi Csilla.

Dimák Dávid

Dimák Dávid, a Szegedi Muréna SE versenyzője az 1500 méteres úszásban 7., míg a 4×100 méteres váltóban 8. helyet szerezte meg.

-Az Eb-n való szereplésemet elfogadhatónak tartom, de maradt bennem némi hiányérzet. Az 1500 méteres elődöntőben közel a legjobb időmet úsztam, de a döntőre uszonyt váltottam és ez megbosszulta magát,így a 7. helyen értem célba. A 4X100-as váltóban igaz „csak” 8-ok lettünk, de magasan a legjobb időmet úsztam(37.7), így ezzel elégedett vagyok. Decemberben egy új módját próbáljuk ki a búvárúszásnak, rövidpályás OB-t rendeznek Kecskeméten. Most, hogy leérettségiztem, technikusi képzés alatt remélem több időm marad az úszásra. A jövő évi Vb-t Lengyelországban rendezik. Bízom a jó eredményekben. Itt szeretném megköszönni a támogatást az Iványi Építőmester Kft-nek és a Vasex Kft-nek- emelte ki Dimák Dávid.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.