- hirdetés -

Virtuálisból a valós közösségi terekbe csalogatna a Jókai Színház.

A napokban tartotta a 2012/2013-as évadnyitó társulati ülését a Békéscsabai Jókai Színház. Ez az ötödik évad, és meghatározó lesz az ötös szám: a teátrum öt játszóhelyen működik, 55 ezer nézőt szeretne becsábítani előadásaira, 2×5 új bemutatót visz színre, 5 színdarabot tart repertoáron, és az évad végén nagyon szeretne ötöst kapni a közönségtől – derült ki az ülésen.

– A jövő évadban is lesz beavató bérlet, internetes játék, a Jókai Színház több mint ezer fővel kívánja növelni az ifjúsági nézők számát, így számos akcióval és speciális programmal várja a diákokat. Stratégiailag a legfontosabb a város kulturális koncepciójába való aktív illeszkedés és a Facebook-generáció becsalogatása a virtuális terekből a valós közösségi terekbe, így a színházba is – sorolta Fekete Péter igazgató.

Mozgalmas évad lesz az idei

Az évad nyitó előadása szeptember 28-án a Hippolyt, a lakáj lesz Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész rendezésében. A főbb szerepekben Reviczky Gábort és Kiss Jenőt láthatja a közönség. A következő bemutatóra október közepén kerül sor: Szente Béla Gulyás Levente nagysikerű zenés mesejátékát, A kolozsvári bírót újítja fel a társulat a pedagógusok kérésére egyfelvonásos előadásként.

Az évad nagy történelmi drámája, A kőszívű ember fiai Seregi Zoltán rendezésében, Rubold Ödön vendégszereplésével novemberben lesz látható. Az év végét a Színitanház vizsgadarabjával, Csehov egyfelvonásos drámájával, a Leánykéréssel zárja a Jókai Színház Katkó Ferenc rendezésében.

Repertoáron marad a Monte Cristo

Az új évet Zalán Tibor: Hetvenhét című interaktív mesejátéka indítja, melyet Jordán Tamás vezetésével állít színpadra a társulat. Februárban Árni Ibsen skizofrén vígjátékával, a Mennyország című színdarabbal (rendező: Tege Antal) és a Szent Péter esernyője című Mikszáth-regény színpadi adaptációjával (rendező: Katkó Ferenc) csalogatják színházba az ifjúsági korosztályt. A kisebbeket a Kiskakas gyémánt félkrajcárja várja tavasszal Greifenstein János rendezésében.

Az évad nagyszabású bemutatóját, a Lear királyt a világhírű rendező, Michael Bogdanov modern feldolgozásban állítja színpadra áprilisban. A díszlet- és jelmeztervező is Shakespeare hazájából érkezik majd. Ezt követően a szokásokhoz híven egy nagy zenés produkció zárja a színházi évet. Repertoáron maradnak a Csörte, a Sóska, sültkrumpli, a Papageno a metróban, a Kapj el és a Monte Cristo grófja című darabok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.