- hirdetés -

A sorozatgyilkosról cikkező újságíró maga is gyilkos lesz a Két legyet egy csapásra című filmben, amit az orosházi filmes táborban forgattak.

Az elmúlt héten ért véget az a filmes tábor a Táncsics gimnáziumban, amit a 2011-ben alakult Filmesek Határok Nélkül Egyesület rendezett. Az egyesület célja, hogy fiatal filmeseket hozzanak össze azért, hogy közösen tanuljanak, filmezzenek.
– Ez a harmadik tábor nálunk, amire orosháziak mellett Szegedről, Budapestről és Szentendréről érkeztek. A résztvevők többsége már volt az előző két táborban is, így ők túl vannak azon, amikor a meghívott neves előadók a filmezés alapjait oktatták. Ezért most nem is tartottunk előadásokat, hanem azonnal a film készítésnek kezdtünk neki – mondta el az egyesület elnöke, Csányi László, aki egyébként a film egyik főszereplője is egyben.

Forgatás közben: Jónás Anna (b) Csányi László (k) és a rendező, Alena Unrau (j)

A forgatások a gimnáziumban és a városban voltak, vettek fel jeleneteket stúdióban és kávéházban, de autós üldözés is szerepelt a forgatási naplóban. A film rendezőjét, Alena Unraut a filmről kérdeztük.
– Egy szerelmi háromszögről szól a történet. Viktor, az online újságíró megkapja a másnapi vezető hírt, ami egy sorozatgyilkosról szól. Ő és a felesége között már egy ideje megromlott a házasság, így amikor nyilvánvalóvá válik Vanda hűtlensége, akkor hirtelen felindulásból végez vele. „Szerencsére” kapóra jön a gyilkosról szóló cikk, hiszen így elterelheti magáról a gyanút, ám amikor a holttestet próbálja eltüntetni egy rendőr igazoltatja, aki a feleség szeretője… – fogalmazott a rendező.

A teljes munka 10 napig tartott, ebben a forgatókönyírástól a forgatáson át az utómunkáig minden benne volt.
– Magát a forgatókönyvet és a dialógusokat megírni volt a legnehezebb, ez elvett két napot. Utána már elkészült a pontos forgatási beosztás, így gyorsan haladtunk. A filmbe sok technikai csalafintaságot vittünk, kihasználtuk azt, hogy a Táncsics stúdió kiválóan felszerelt a legmodernebb filmes eszközökkel, így sok látványos megoldást és számítógépes trükköt láthatnak – mondta el Alena Unrau.

A tábor megfeszített volt a résztvevőknek, naponta 18-20 órát dolgoztak a filmen. A tizedik nap végén fáradtan, de elégedetten mutatták be az érdeklődőknek a legújabb alkotást.

Íme a kész film

httpv://youtu.be/YXqmOTZRrBY

Itt pedig az, hogyan készült

httpv://youtu.be/sinZ1YDvP88

Két legyet egy csapásra
Rendezte: Alena Unrau
Írta: Jobb Gábor
Operatőr: Molnár Balázs
Vágó, VFX: Németh Roland „Guliver”
Producer: Abonyi Péter

A tábor médiatámogatója az OrosCafé.hu volt. Ha tetszik amit az orosházi filmesek csinálnak, csatlakozz a Facebook oldalukhoz itt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.