- hirdetés -

Monte Cristo és ExperiDance a Körös fölé épített vízi színpadon – az 1000 férőhelyes teátrum második évada számos programot kínál a színházszeretőknek Szarvason. 

Látványos gálaműsorral nyitotta meg kapuit a Szarvasi Vízi Színház júniusban. A tavalyi évad igen sikeres volt, ezt szeretné felülmúlni a létesítményt üzemeltető Magyar Teátrum Kft. és a Békéscsabai Jókai Színház. Az augusztus 31-ig tartó szezon változatos programokat kínál a közönségnek: próza, musical és tánc-show is szerepel a repertoárban.

– Nagyon fontos, hogy minden nap kínáljon valamit a vízi színház, ezért a tavaly rendkívül sikeres Vers a víz fölött sorozatot dalestekkel és felolvasó-színházi előadásokkal bővítettük. Hétköznaponként ezek az ingyenes estek várják a közönséget, a Jókai színház művészei kedvenc verseikből olvasnak fel, dalról, zenéről vendégeik gondoskodnak, a házigazdák pedig neves szarvasi polgárok. Hétvégente aztán a nagy, látványos, belépőjegyes produkciók következnek – mondta el Fekete Péter, a Jókai színház igazgatója. – Hosszú és mozgalmas ez a szezon. Augusztus 31-én az egri színház tánctagozatának előadásával (Fából faragott királyfi) zárul a szezon, addig azonban nem csupán a Jókai színház darabjait lehet megnézni, hanem a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai is eljönnek fellépni az országban egyedülálló vízi színházban.

A félbevágott amfiteátrumot idéző, szabadtéri játszóhely igen közkedvelt, és nem csupán a szarvasiak körében, a környékről – Orosházáról is – és távolabbról egyaránt sokan érkeznek egy-egy előadásra. A háttér festői szépségű: a Holt-Körös hullámai fölé, egy gyalogos fahíd szomszédságába ácsolt színpadot a táj különleges atmoszférája veszi körül. A különleges kulisszát igyekeznek is kihasználni, és egy-egy darabot már kifejezetten erre a környezetre rendeznek meg.

Erato, Boccaccio, Molière – és a többi

Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak. A Jókai színház a híréhez méltóan, magas művészi színvonalon kívánja működtetni a Szarvasi Vízi Színházat, a célok között szerepel mind a szarvasi lakosság kiszolgálása, mind turisták százainak Szarvasra, s ezen a kulturális kapun keresztül Békés megyébe csábítása – olvasható a vízi színház honlapján.

Fodrásznő - a debreceni társulat műsora

A Vers a víz fölött sorozat keretében július 27-én (péntek) 20 órától Erató szerelmes és pajzán verseit hallgathatod meg. Előadók: Nagy Erika, Tomanek Gábor. Házigazdák: Tatai László a Szarvas és Vidéke hetilap felelős szerkesztője és Keserű Zsuzsa mézeskalácsos.

Július 29-én családoknak kiváló program a klasszikus gyerekversek és változataik Vörös István és Lackfi János tollából. Előadók: Szabó Lajos, Tarsoly Krisztina. Házigazda: Tóth Imre, a Geomark Kft. ügyvezetője. 30-án, hétfőn egy dalest szól a női sorsokról. Előadók: Steinkhol Erika, Komáromi Anett. Házigazda: dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója. A Vers a víz fölött sorozat további programjaiért klikkelj ide.

Az előadások közül a soron következő Boccaccio Dekameronja (Sólyompecsenye). A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház többszörösen díjnyertes előadását július 28-án 20.30-tól nézheted meg. Most két belépőt is nyerhetsz a darabra, részleteket a Vízi Színház Facebook oldalán találsz. A nagy érdeklődésre való tekintettel a már megtelt két előadáson kívül augusztus 22-én közkívánatra harmadszor előadják a Monte Cristo grófját, a Jókai színház siker-musicaljét és fellép Román Sándor társulata, az ExperiDance is – az előadásokról és a jegyárakról ezen az oldalon találsz részletes információt.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.