- hirdetés -

Táboroznak a néptáncosok és Csalogató táncházat is szerveznek. 

Kalotaszegi táncokat tanultak a művelődési központ felnőtt néptánc táborában a közelmúltban. A gyerekek tábora július 30-án kezdődik, és bodrogközi táncok lesznek terítéken. Móricz Bence művészeti vezető szerint mindkét csoport szakmai ismeretei szépen gyarapodnak, örömmel vették, hogy elsősorban a két éve működő csoportokkal idén is meg tudják szervezni a táborokat. Céljuk, hogy folyamatos utánpótlást biztosítsanak a város néptánc életének, erre a jövőben is keresik a különböző formákat és alkalmakat, hogy minél többen kipróbálják, és kedvet kapva csatlakozzanak a néptánc mozgalomhoz.

Móroczné Pataki Gabriella csoportvezető szerint az előző évad mérlegét megvonva elégedettek lehetnek. Városi eseményeken táncoltak többször is, újra megszervezték tavasszal a Tánckoktélt, ahol a gyerekek és a felnőttek is bemutatták új koreográfiáikat, és vendégeket is hívtak. Elhagyva Orosháza határát Békéscsabán, a tánc világnapja alkalmából rendezett Körösök Völgye Táncfesztivál és Majális rendezvényen táncoltak, valamint a XIII. Körös-völgyi sokadalomban, Gyulán, a XVI. Békés Megyei Táncosok Találkozója keretében.

– A következő megmozdulásunk egy táncház lesz. Az orosházi Harangos Néptáncegyüttes és utánpótlás csoportja, a Kisharang Néptáncegyüttes tánctanítással egybekötött Csalogató táncházat tart kicsiknek és nagyoknak augusztus 2-án 16.30-tól a Kossuth utcai Sörkertben. Ennek keretében a gyerekeknek népi játék és tánc tanulás, a felnőtteknek tánctanítással egybekötött szabad táncház lesz a kínálat. A táncházat Panyi Katalin és Móricz Bence az együttes művészeti vezetői tartják, a talp alá valót a Tekergők Zenekar húzza.

Minden érdeklődőt várnak az augusztus 2-i, ingyenes programra, melyet eső esetén a művelődési központban rendeznek meg. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.