- hirdetés -

Gellértegyházán a hagyományőrzés jegyében telt a péntek (is).

Harmadik alkalommal tartottak Gellértegyházán hagyományőrző tábort. Képes vagy rá! – ez a tábor neve és ez az üzenete is: képes vagy értéket teremteni az elméddel és a kezeddel, szőhetsz, fonhatsz, képes vagy a rovásjeleket megtanulni, mindezzel eleink világába betekinteni.

– A résztvevő 46 gyerek többsége nem először tölt el tartalmas napokat Gellértegyházán. A történelmi múltú újosztási területen a tábor keretében a kézműves foglalkozások mellett az íjászkodás, lovaglási lehetőség szintén adott volt a város által is támogatott táborban – tudtuk meg a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány kuratóriumának elnökétől, Muszka Kálmántól.

Ez nem mese - zsögödi táncosok Gellértegyházán (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ahogyan eddig is, idén is nyilvános volt a táborzárás, a július 20-i ingyenes programon bárki részt vehetett. Tábortűz, néptánc és több program várta az érdeklődőket, és mire a székelyföldi Csíkzsögödi Harom Néptáncegyüttes lépett színpadra szép számú közönség töltötte meg a területet. A székelyföldi ifjak Ez nem mese című műsora a régi idők vidéki hangulatát idézte az ízes humor és a tánc segítségével.

Este aztán szertüzet gyújtottak, és megszólaltak a táltosdobok is, majd a Tekergők zenéltek, végül táncházzal és a Nagyszénási Csillagda jóvoltából a csillagos ég kémlelésével zárult a program.

Gellértegyházán augusztus 24-éig minden pénteken népi hagyományőrző estékre várják az érdeklődőket. Lehet íjászkodni, lovagolni az ingyenes rendezvényen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.