- hirdetés -

Nyár végére elkészülnek a legújabb beruházással a kutyamenhelyen. 

Az orosházi állatvédők régi álma válik valóra, augusztus végére elkészülnek a legújabb beruházással a kutyamenhelyen. Téliesítik a kenneleket, és kifutókat is építenek.

Szerda délután jártunk a Szikhát kutyamenhelyen, ahol három hete jelentős beruházás indult el. Az új kifutók betonalapja már elkészült, és érkeznek rövidesen a kerítéselemek is – tudtuk meg Pusztai Ilona telephelyvezetőtől.

Nem fáznak majd a kutyák télen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagyon régi álmunkat valósítjuk meg külső segítséggel. Kifutókat építünk, és téliesítjük a kutyák kenneljeit. Egy szigetelt belső terük lesz, ahol nem fognak végre fázni, külön kutyaajtót is kapnak. Hat méter hosszú kifutót alakítunk ki. Nagyon boldogok vagyunk, hogy nagyobb teret kapnak a menhely ezen részén élő kutyák – emelte ki Pusztai Ilona.

Mintegy három hete indult a beruházás a vízelvezetéssel, a tervek szerint augusztus 20-ára elkészülnek a munkálatokkal. A betonalap már megvan, megrendelték a kerítéselemeket is, és az ajtókat is kiválasztják a napokban. Pusztai Ilona úgy fogalmazott, reményeik szerint az őszt már az új, biztonságosabb, melegebb és tágasabb területen tölthetik az ebek, remek helyük lesz.

Leila

Az orosházi kutyamenhelyen jelenleg mintegy 180 kutyáról gondoskodnak, és keresnek nekik új gazdit. Itt van például Leila, aki másfél hónapja került a menhelyre. Békés, barátságos, ivartalanított staffordshire szuka. A gazdája jelentkezett ugyan, de a megbeszélt időpontban nem jött el Leiláért, ezért új, szerető gazdit keresnek neki az orosházi állatvédők. Nagyon okos, tanulékony, szófogadó, kiváló társ.

A szerető otthonra váró kutyákról fotókat, információkat az orosházi állatvédők által üzemeltetett Szikhát kutyamenhely honlapján,  ide kattintva találtok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.