- hirdetés -

Szeretnéd megnézni Gyopárosfürdőt a magasból? Akkor irány hétvégén a Sör-Virsli Fesztivál, és emelkedj a hőlégballonnal. Mi hajnalban már tettünk egy kört.

Pár hete egy AN2-es fedélzetén volt szerencsénk forgatni. Most ismét felröppentünk a magasba, ám ezúttal egy jóval csendesebb szerkezeten.

Ezen a hétvégén a Sör-Virsli Fesztiválon Gyopárosfürdőn – ha az időjárás is úgy akarja – a bátrabbaknak lehetőségük van 25-30 méter magasra emelkedni egy hőlégballon kosarában.

Mi egy egészen más élményt kaptunk péntek reggel. Hajnal 5-kor már a fürdő melletti réten figyeltük, hogyan készítik elő a 3 ezer köbméteres hőlégballont a felszállásra. Miután minden felszerelést ellenőriztek, minden kötelet meghúztak és beszerelték a speciális gázpalackokat, felfújták az óriási ballont. Pár pillanatunk volt arra, hogy bepattanjunk a kosárba, amit miután a segítők elengedtek, máris repültünk a szelek szárnyán.

Eredetileg azt terveztük, hogy Orosháza felett siklunk el, ám a szél ezt másként gondolta, és egészen Békéssámson határáig repített bennünket. Közben kapitányunk, Bakos Attila rendületlenül fűtött a fejünk felett, hogy fent maradjunk. Elsuhantunk Gyopárosfürdő mellett, végignéztük a magasból, hogyan engedik ki az állatokat a Fehér-tó mellett és 500 méteres magasságból rácsodálkoztunk arra, milyen gyönyörű terepasztal a mi szűkebb hazánk.

httpv://youtu.be/TuRTqhfzdW4

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.