- hirdetés -

A Sör-Virsli Fesztiválon a 12-18 év közöttiek kipróbálhatják a merülés élményét.

Nem mindennapi élményben lehet részük a vállalkozó kedvű 12-18 év közötti fiataloknak a hétvégén Gyopárosfürdőn. Elekes Lajos búvároktató két kollégájával közösen ugyanis lehetőséget ad július 21-22-én a Sör-Virsli Fesztiválra kilátogató fiataloknak, hogy megismerjék a merülés élményét.

– 2003-ban ismerkedtem meg a búvárkodással, azóta mindenféle tanfolyamot elvégeztem, hobbiszintem űzöm ezt a sportot. Mivel Orosházán nincs búvárklub, így elhatároztam két barátommal, hogy megismertetjük a helyi gyerekeket ezzel a kiváló sporttal. Merülés közben olyan közegben mozoghatnak, ami felszerelés nélkül nem elérhető- mondta Elekes Lajos.

A merüléshez előképzettség nem kell, az a fontos, hogy egészségesek legyenek a gyerekek. Az ingyenes programra jelentkezni szombaton és vasárnap 9 órától lehet az uszodánál.
– A gyerekek oktatást kapnak a parton, majd következik a merülés az uszoda egy elkerített részén. Minden gyerek kap búvár ruhát, uszonyt, kiegyenlítő mellényt, palackot, ólomövet, maszkot és légzőautomatát. A merülés tejesen biztonságos, a vízben ketten figyelünk. Terveink szerint mindenkivel 15-20 percet töltünk a vízben, ennyi idő alatt megismerhetik a búvárkodás élményét. A hosszan víz alatti tartózkodás és a lebegés élménye mindenkit magával ragad, ezt szeretnénk megmutatni a gyerekeknek – fogalmazott Elekes Lajos.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.