- hirdetés -

Ingyenes kulturális programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat a Jókai Színház udvara, a TeÁtrium.

Július 18-tól szeptember 8-ig verses és felolvasószínházi estek, zenés programok, koncertek változatos kavalkádja biztosítja a pezsgő kulturális életet Békéscsabán – könnyed nyári kikapcsolódást kínál a most nyíló TeÁtrium.

A színház művészei egy-egy dal kíséretében kedvenc szerzőik tollából született alkotásokat olvasnak fel a verses esteken, míg a dalesteken Rossini vagy Szécsi Pál művészetébe nyerhetnek bepillantást a látogatók. Szerdánként fiatal, feltörekvő zenekarok mutatkoznak be az udvaron. A Jókai Színház által meghirdetett drámaíró-pályázat legjobb tizenhárom alkotását felolvasószínházi keretek között ismerheti meg a közönség. A nézők tevékenyen részt vállalhatnak a színház következő évadának alakításában, hiszen az általuk kiválasztott, legjobbnak ítélt egyfelvonásos drámát 2012/2013-ban műsorára tűzi a teátrum. Az esteken Békés megye, Békéscsaba prominens személyiségei, közszereplői családjukkal együtt házigazdaként fogadják a vendégeket – tudtuk meg Fekete Péter igazgatótól.

Szeptember első hetében színházi előadásokat is színre visznek a TeÁtriumban, így a nyári színpadon Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című tragikomédiájával, Neil Simon-Marvin Hamlisch Kapj el című musicaljével és Zalán Tibor Papageno a metróban című művével hangolódhat a közönség a Jókai Színház következő évadára, melynek megnyitó gálaestjét szintén a TeÁtrium falai között rendezik meg szeptember 8-án.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.