- hirdetés -

Kiváló eredményeket értek el az Orosházi Lovas Egyesület versenyzői a hétvégi, kétnapos bogárzói versenyen. Ismét volt maratonhajtás városunkban.

Július 7-én rendezte meg az Orosházi Szabadidősport és Lovas Egyesület a C kategóriás és szabadidős fogathajtás megyei bajnokság V. fordulóját. A versenyre 25 fogat nevezett, a kilátogatók ismét színvonalas megmérettetést láthattak, kiváló orosházi eredményekkel.

A C kategóriás kettes fogathajtásban az orosházi Németh Béla 4., Kotolák Tamás Antal 5., Koncsek Ferenc 8., Lénárt Imre János 10. helyezést ért el. A póni kettesek versenyében Lénárt Sándor 1., Sztojka Mihály 2., Szikora Tamás 4., Varga Sándor 5., Héjjas Gyula 6. helyet szerzett.

A szabadidős kettes fogathajtásban Besenyi Tibor 1., Göblyös Mihály 2., Hajnal Zoltán 3., Szép János 4. lett, míg a szabadidős póni kettes fogathajtásban Dimák Sándor 1., ifj. Tóth Attila 3. helyezést ért el. A hibaidős akadályhajtásban, kettes fogatoknál Besenyi Tibor 4., Göblyös Mihály 5., Koncsek Ferenc 6., Németh Béla 8., Kotolák Tamás Antal 9., Papp István 11. helyen zárt. A hibaidős akadályhajtásban, póni kettes fogatoknál ifj. Tóth Attila 1., Sztojka Mihály 2., Varga Sándor 3., Lénárt Sándor 4. , ifj. Héjjas Gyula 6., Dimák Sándor 7., Szikora Tamás 8. helyezett lett.

Látványos volt a a fogathajtó maratonverseny (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Másnap, vasárnap ugyancsak a bogárzói pálya adott otthont a fogathajtó maratonversenynek, melyen 11 fogat indult. A pályán lévő akadályok felújítása után a Békés Megyei Lovas Szövetség támogatásával, az orosházi fogathajtó szakág tagjainak példás összefogásával rendezték meg a programot, melyre a megye több településről érkeztek hajtók. Tuska Pál, az Orosházi Szabadidősport és Lovas Egyesület elnöke elmondta, a kilátogató nézők egy igazán különleges élménnyel térhettek haza, hiszen az elmúlt időszakban nem láthattak ilyen versenyt Orosházán.

– Reméljük, a mostani verseny hagyományt teremt, és minden évben lehetőségünk lesz megrendezni ezt az eseményt, egyre nagyobb starthoz álló fogatlétszámmal. Külön köszönet a Békés Megyei Lovas Szövetség elnökének, Szabó Zsuzsának, a fogathajtó szakág vezetőjének, Németh Bélának, valamint a verseny lebonyolításában segítő minden sporttársnak – tette hozzá Tuska Pál.

A vasárnapi verseny is nagyon látványos volt, a pályán lévő akadályokon rendkívül gyorsan és pontosan kellett áthajtaniuk. A póni kettes fogatoknál ifj. Tóth Attila győzött, a kettes fogatok versenyében Fábián Gábor nyerte el a győztesnek járó elismerést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.