- hirdetés -

Egy felajánlásnak köszönhetően a DALI-ÁS Klub 300 ételallergiás gyermek ebédjét támogatja a következő tanévben.

Az egyesület július 4-én támogatási szerződést írt alá az önkormányzattal 130 ezer forintról, az összeget 2012-ben ételallergiás étkeztetés támogatására fordítják.
– Ivanics János, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója az Orosháza Városért címmel járó pénzjutalomról nemes szívvel lemondott karitatív célok javára. Ebből az összegből szavazott meg támogatott diétás étkeztetési programunkhoz 130 ezer forintot a képviselő-testület Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága. Ez több mint 300 ebéd támogatását jelenti. Nagyon hálásak vagyunk érte- tájékoztatott Tóth Margit a DALI-ÁS Klub Közhasznú Egyesület elnöke.
– A tanév indulása előtt új pályázatot írunk ki, melyre a rászoruló, ételallergiás és -intoleranciás, diabéteszes vagy lisztérzékeny gyermekek jelentkezését várjuk- emelte ki.

A felhívásokat az óvodákban, iskolákban valamint az egyesület  honlapján és a facecbook oldalunkon teszik közzé.

Nemrégiben a DALI-ÁS Klub vendége volt a Diáktanyán dr. Vajdovich Éva csecsemő- és gyermekgyógyász, gasztroenterológus, akitől a jelenlévők szülők választ kaphattak az allergiás megbetegedések esetleges megelőzéséről. Elhangzott, hogy újszülött kisbabáknak, akik családjában bármilyen allergia előfordul, csak hipoallergén tápszert szabadna adni. Antibiotikumos kezelés után olyan probiotikumos készítmény tudja helyreállítani a bélflórát, ami legalább 7 törzset tartalmaz, és azt is 10 a kilencediken csíraszámban.

A jelenlévők felvilágosítást kaptak a tesztek működéséről, a vizsgálatok lefolyásáról, a terhelés folyamatáról. A főorvosnő kérdések özönét válaszolta meg az étkezés, diéta, betegségek témakörben. A rendezvényen allergénmentes termékeket, többféle pástétomos, hús- és májkrémes vendégváró falatokat kóstolhattak az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.