- hirdetés -

Egy szelet Gyopárosfürdő költözött a belvárosba a hőség idejére.  A nagy melegben felfrissülést nyújt a párakapu. A tikkasztó melegben felfrissülést nyújt a szerda reggel felállított párakapu az Árpád-kertben.

– A párakapu az önkormányzat, valamint a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. közös kezdeményezése. A napok óta tartó rendkívüli hőségben az arra járók felfrissülését szolgálja. A nagy meleg már elviselhetetlen, főként a városban, ezért akik nem tudnak vízközelben lenni, azoknak a belvárosba hoztunk egy szelet Gyopárosfürdőt – tájékoztatott Dégi Éva a fürdő értékesítési vezetője.

A nagy melegben jólesik a felfrissülés (Fotó: Rajki Judit)

A hőségriadó idején biztosan fog működni minden nap a párakapu, este 10 óráig. Nagy szolgálatot tesz majd az Árpád-kertben rendezett hétvégi programok idején is. Ahogy a nap folyamán egy kicsit enged a forróság, sokan menekülnek a panelrengetegből a szökőkúthoz, ahol elviselhetőbb a kánikula, amihez most már a párakapu is hozzájárul, hűsítő, üdítő élményt nyújt az arra járóknak.

Az országos tiszti főorvos a rendkívüli hőség miatt eredetileg múlt szombattól szerda éjfélig rendelte el a hőségriadót. Az akkori előrejelzésekből még arra következtettek, hogy a meleg szerdán vagy csütörtökön mérséklődik. A meteorológiai előrejelzések szerint azonban a napi átlaghőmérséklet a következő napokban is meghaladhatja a 27 Celsius-fokot, ezért az országos tiszti főorvos hétfő éjfélig meghosszabbította a III. fokú hőségriadót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.