- hirdetés -

Továbbra sem várható enyhülés, ezért az országos tiszti főorvos hétfő éjfélig meghosszabbította a III. fokú hőségriadót.

Az országos tiszti főorvos a rendkívüli hőség miatt eredetileg múlt szombattól szerda éjfélig rendelte el a hőségriadót. Az akkori előrejelzésekből még arra következtettek, hogy a meleg szerdán vagy csütörtökön mérséklődik. A meteorológiai előrejelzések szerint azonban a napi átlaghőmérséklet a következő napokban is meghaladhatja a 27 Celsius-fokot. A hét közepétől – főként az ország nyugati és északi részein – helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A hétvégéig azonban nem várható olyan markáns hidegfront, amely jelentősen mérsékelné a meleget. Az ország döntő részén továbbra is általában 27-30 fokos napi középhőmérséklet várható (csupán nyugaton lehet esetleg 27 fok alatti).

Mindezekre tekintettel az ÁNTSZ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság továbbra is arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a tűző napon, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket.

Orosházán több helyen is lehetőségeket van egy kis felfrissülésre. Itt tájékozódhattok arról, hova térhettek be a hőség elől.

A két héttel ezelőtti hőség idején a katasztrófavédelemtől kapott sok jó tanácsot osztottunk meg veletek arról, hogyan lehet okosan átvészelni a kánikulát. Ezeket ide kattintva találjátok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.