- hirdetés -

Összefogással jött létre a beruházás, a sportiskolai képzés keretében megvalósul a teniszoktatás. Várják a pályára az amatőr sportolókat is.

Péntek délután adták át a megújult teniszpályát az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda sportudvarán. Húsz év után kelt életre ismét a teniszpálya, mely által az intézmény egy gazdagabb, teljesebb sportiskola lett. Bicsánszky József igazgató az átadón hangsúlyozta, egy iskola akkor tölti be igazán hivatását, ha a tankönyvek mellett valami pluszt, valami többletet is ad.

Hármas összefogással újult meg a teniszpálya, melyre a diákok, a versenyzők mellett az amatőr sportolókat is várják – tudtuk meg Bella Csabától, az iskola sportlétesítmény igazgatójától.
– Számunkra ez nem csupán egy teniszpálya, hanem a jószándék és összefogás tárgyi megvalósulása. Kora tavasszal indult el a munka, az iskola, az Orosházi Városi Teniszklub és a Pet-Bau Kft. összefogásával. A rossz állapotú vasszerkezetet a kft. munkatársai elbontották, és a régi, már mintegy két évtizede használaton kívüli borítást is sikerült felszámolni. Egy teljesen új, versenyzésre alkalmas, salakborítású pályát hoztunk létre, új labdafogóháló szerkezettel – emelte ki Bella Csaba.

Megtudtuk, együttműködési szerződés jött létre a városi klub és az iskola között, így a sportiskolai képzés keretén belül megvalósul a teniszoktatás is. Andrékó Mihály, az Orosházi Városi Teniszklub elnöke az OrosCafénak nyilatkozva elmondta, nagyon örültek a felkérésnek, hogy építsenek egy pályát közösen.
– A városi teniszklubban sok tehetséges gyermek van, nagyon jó eredményeket érnek el megyei és országos szinten is. Nagy öröm számunkra, hogy az utánpótlásnevelés szempontjából egy olyan állomáshoz érkeztünk, ahol óvodás és iskolás gyermekekkel is meg tudjuk ismertetni és szerettetni a teniszt, el tudjuk indítani az iskolai Mini Play and Stay programot – hangsúlyozta a klubelnök.

A pénteken átadott pályát elsősorban a diákok és a városi klub tagjai használják majd, de várják az amatőr sportolókat is az Eötvös iskola udvarán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.