- hirdetés -

A felelős állattartásra nevelést már gyermekkorban el kell kezdni – vallják az orosházi állatvédők, akik az elmúlt tanév során több iskolában is előadásokat tartottak.

Az orosházi állatvédő egyesület tavasszal indította el diákoknak szóló állatvédelmi előadás-sorozatát, azzal a céllal, hogy a gyerekek megismerjék a felelős állattartás szabályait. Az első programon dr. Sin Zoltán állatorvos tartott előadást, az állatok helyes ellátásáról, gyakoribb betegségeikről tájékozódhattak a gyerkőcök. Az egyesület állatvédelmi ellenőrzésein tapasztaltakat Horváth Sándor rendőr alezredes és Lénárt Ferenc állatvédő mesélte el a diákoknak. Megtudhatták, milyen rossz körülmények között élő kutyákat mentenek ki szorult helyzetükből, és azt is, hogy az új gazdáknál milyen remek életük lesz.

A kutya a leghűségesebb társ (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A program harmadik állomása Kiss Gábor kutyasuttogó bemutatója volt, aki a kutya gondolkozásmódjáról és lelki életéről beszélt. Az állatvédelmi előadássorozat záróeseményét a tanév utolsó napján, az evangélikus iskola udvarán tartották, az orosházi kutyaiskola látványos engedelmességi és őrző-védő bemutatója csalt mosolyt a gyermekek arcára. Lénárt Ferenc állatvédő a Vörösmarty, a Czina, az Eötvös, a Wesley és a Táncsics diákjainak is tartott külön előadásokat az állatvédelemről, az erre a célra készített videós illusztrációval.

A program a jövő tanévben is folytatódik. Az orosházi állatvédelmi egyesület tapasztalatai azt mutatják, a diákok befogadóak ezekre az ismeretekre, és a legtöbbjük feltétlen bizalommal és szeretettel fordul az állatok felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.