- hirdetés -

Kidobott, védtelen kiskutyát vett pártfogásba a napokban három Mezgés fiatalember. A példaértékű cselekedettel megóvták a jószágot attól, hogy egy arra közlekedő jármű elüsse. Egészen az álltamentők kiérkezéséig vigyáztak rá.

A Csorvási úti volt Műanyagipari KTSZ épülete nem az első és minden bizonnyal nem is az utolsó ilyen eset szemtanúja. A saját kutyáját sétáltató, majd az állatvédőket értesítő hölgy szerint a felelőtlen és embertelen tulajdonosok előszeretettel rakják ki itt a megunt állatokat. A forgalom ugyanis gyorsan elintézi helyettük a „piszkos munkát”.

A falhoz lapuló, abba szinte belebújni vágyó állatot először a hölgy négylábúja fedezte fel, nem hagyva kétséget afelől, mi a szándéka. Így először tőle kellett megóvni a kölyköt. Miután ez sikerrel megtörtént, a hölgy körbekérdezte a szomszédokat, nem hiányzik-e valahonnan a kis jószág, netalán valamelyik környező házból kóborolt-e el.

Falhoz lapulva, rémülten (Fotó: Orosházi Állatvédők)

A nemleges válaszokat követően, utolsó mentsvárként felhívta az állatvédőket, ők azonban úton voltak, ezért arra kérték, vigyázzon a kicsire, amíg megérkeznek.
– A saját dromedárom miatt csak a túloldalról figyelhettem a remegő jószágot, ami a nagy forgalomban nem jelentett számára kellő védelmet – mesélte neve elhallgatását kérve. – Az arra közlekedő megtermett ifjaktól megkérdeztem, segítenének-e. Ők azonnal és készségesen visszafordultak, és az állatmentők megérkezéséig végtelen türelemmel vigyázták a kócoskát, mi több, megvárták, hogy bekerüljön a kutyakosárba, így megmenekülve a biztos gázolástól – emelte ki hálásan.

A kutyamentők: Hajdú Attila, Orbán Endre, Héjjas Norbert

A nap hősei: Hajdú Attila, Orbán Endre és Héjjas Norbert. Mindhárman a Kossuth Lajos Szakgimnázium 12. évfolyamán tanulnak.

Az orosházi állatvédők facebook bejegyzése szerint a kölyök nem hagyta magát, megfogásakor más kiutat nem látva harapott, azonban néhány óvatos simogatás után megadta magát. Kiderült róla, hogy kislány, chipje nincs. Két hétig eredeti gazdájára vár, ha az illető nem jelentkezik, akkor oltási programja után, ivartalanítási kötelezettséggel örökbefogadható lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.